Három turisztikai fejlesztésre egymilliárdos támogatás Bács-Kiskunban

2023. február 01. 15:09
Három turisztikai fejlesztésre csaknem egymilliárd forintot nyert el három Bács-Kiskun vármegyei település az európai uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből.
 
Rideg László, a vármegyei önkormányzat elnöke elmondta: Kiskunmajsán 659 millió forintból újítják fel a Deák Ferenc utca és a helyi fürdő közötti kerékpárútszakaszt.Egyrészt szélesítik a kerékpársávot, így lehetőség nyílik az elválasztás nélküli gyalogút és kerékpárút kijelölésére. Ezen kívül napelemes kandeláberekkel válik biztonságosabbá a szakasz, és kialakítanak egy kerékpáros szervizponttal ellátott pihenőhelyet is.
 
Három turisztikai fejlesztésre egymilliárdos támogatás Bács-Kiskunban
Bugac 207 millió forintot nyert el az épülő Aranymonostor második ütemére. Az egykori Árpád-kori települést és monostort bemutató látogatóközpont mellé az összegből egy szabadtéri színpad, az úgynevezett Szerzetesek kertje és egy gyalogút épül. A Szerzetesek kertje gyógy- és fűszernövényeire építve újabb foglalkozások bővítik majd a 2023-ban megnyíló látogatóközpont programjainak sorát.
 
Szalkszentmárton önkormányzata 60 millió forintot fordíthat a Petőfi Sándor-emlékkiállítás fejlesztésére.(Fotónkon.) A pénzből felújítják a tárlatnak helyet adó, műemléki védelem alatt álló épületet, amely az ország egyik legautentikusabb Petőfi-emlékháza. Itt működtettek mészárszéket a költő szülei 1844 és 1846 között, és itt született Petőfi Sándor 112 verse, két drámája és egy regénye. A projekt keretében a kiállítást is fejlesztik az interaktív élményszerzés érdekében. A beruházás a Petőfi-emlékév keretében kezdődik meg.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Elindult az első: áprilistól augusztusig Fertő-táj vonatokat közlekedtet a GYSEV

2024. április 17. 14:10
2024 áprilisa és augusztusa között Fertő-táj vonatokat közlekedtet a GYSEV Zrt. Sopron és az ausztriai Neusiedl am See között. A vasúttársaság elsősorban turisztikai céllal indított járatai célja, hogy környezetbarát vasúti közlekedéssel minél többen felkeressék az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Fertő-táj magyar, vagy osztrák oldalának településeit, látnivalóit.

Különleges családi élménypark épült Debrecen mellett

2023. július 11. 15:49
Közel 600 millió forintos beruházás eredményeként készült el és nyílt meg egy új családi élménypark Debrecen mellett. A ritkaságnak számító felnőtt és gyermek elektromos gokartpálya mellett dodzsem, 9D mozi, csónakázótó, állatpark, medencék, játékterem, paintball és íjászat is várja a látogatókat.