Hatalmas lángok csaptak fel egy somogyi állattartó telepen

2023. június 01. 13:00
Tűz ütött ki egy körülbelül kétezer négyzetméter alapterületű sertéstelepen csütörtök reggel Somogyszob külterületén – közölte a katasztrófavédelem.
 
A tájékoztatás szerint teljes terjedelmében ég az egyik épületrész, amelynek tetőszerkezete beomlott és a tűzben mintegy ezer sertés elpusztult.
 
Az esethez nagy erőkkel vonultak a tűzoltók: a nagyatádi, a barcsi, a nagykanizsai, a marcali, a zalakarosi, a kaposvári és a szigetvári hivatásos, valamint a böhönyei önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett tíz vízsugárral oltották a lángokat, valamint védték a tűzzel nem érintett épületrészt is.
Hatalmas lángok csaptak fel egy somogyi állattartó telepen
frissítés 2023.06.01.:
 
Eloltották a lángokat Somogyszob külterületén, ahol tűz ütött ki egy sertéstelepen. Egy hatezer négyzetméteres csarnok mintegy fele égett. A lángokat a nagyatádi, a barcsi, a nagykanizsai, a marcali, a zalakarosi, a kaposvári és a szigetvári hivatásos, valamint a böhönyei önkormányzati tűzoltók fékezték meg. A munkálatokat, amelyeket egy erőgép is segített, a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A korábbi információkkal ellentétben nem ezer, hanem négyszáz sertés pusztult el a tűzben, mintegy húszezret viszont megmentettek az egységek, amelyek jelenleg utómunkálatokat végeznek.
 
forrás: katasztrofavedelem.hu

Kapcsolódó cikkek

A Körber Hungária bővíti élelmiszer- és dohányipari gépek gyártási kapacitását

2023. november 09. 13:54
A német vállalatok vezetői nem sajtóhírek, hanem saját tapasztalataik alapján döntenek magyarországi beruházásokról, így addig fejlődni fog a kétoldalú gazdasági együttműködés, amíg az a valóságra alapul – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Pécsen.
 
A tárcavezető a német hátterű Körber Hungária beruházásának bejelentésén arról számolt be, hogy a több mint 5,6 milliárd forint értékű fejlesztés keretében az élelmiszer- és dohányipari gépek gyártására szakosodott üzem bővíti a kapacitását és növeli a hatékonyságát.

Észak-Rajna Vesztfáliában is visszaesőben a szamócatermesztés

2023. július 26. 16:23
A 2020-as évhez képest 26,6%-kal esett vissza a tartományban termelt szamóca volumene, idén elsősorban a fedett termesztés hozamainak visszaesése miatt.