Hatalmas lángok csaptak fel egy somogyi állattartó telepen

2023. június 01. 13:00
Tűz ütött ki egy körülbelül kétezer négyzetméter alapterületű sertéstelepen csütörtök reggel Somogyszob külterületén – közölte a katasztrófavédelem.
 
A tájékoztatás szerint teljes terjedelmében ég az egyik épületrész, amelynek tetőszerkezete beomlott és a tűzben mintegy ezer sertés elpusztult.
 
Az esethez nagy erőkkel vonultak a tűzoltók: a nagyatádi, a barcsi, a nagykanizsai, a marcali, a zalakarosi, a kaposvári és a szigetvári hivatásos, valamint a böhönyei önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett tíz vízsugárral oltották a lángokat, valamint védték a tűzzel nem érintett épületrészt is.
Hatalmas lángok csaptak fel egy somogyi állattartó telepen
frissítés 2023.06.01.:
 
Eloltották a lángokat Somogyszob külterületén, ahol tűz ütött ki egy sertéstelepen. Egy hatezer négyzetméteres csarnok mintegy fele égett. A lángokat a nagyatádi, a barcsi, a nagykanizsai, a marcali, a zalakarosi, a kaposvári és a szigetvári hivatásos, valamint a böhönyei önkormányzati tűzoltók fékezték meg. A munkálatokat, amelyeket egy erőgép is segített, a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A korábbi információkkal ellentétben nem ezer, hanem négyszáz sertés pusztult el a tűzben, mintegy húszezret viszont megmentettek az egységek, amelyek jelenleg utómunkálatokat végeznek.
 
forrás: katasztrofavedelem.hu

Kapcsolódó cikkek

Kortyolj néhány cseppnyi Magyarországot!

2024. február 26. 16:04
Kóstolj bele a magyar hagyományokba ezekkel a kézműves ginekkel!
 
A Szigeti Gin új projektjét, a háromféle ízben kapható kézműves gint a kiemelkedő hungarikumok ihlették. A termékkel szeretnének hozzájárulni a magyar hagyományok ápolásához, és tovább szeretnék növelni Kalocsa város hírnevét is.

Császárszalonnát hívott vissza a Penny-Market Kft

2023. július 07. 12:32
A Penny-Market Kft. visszahívja a forgalomból a Dárdás főtt, füstölt, gyorspácolt, 300 gramm kiszerelésű császárszalonnát nem jelölt szója allergén miatt - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön az MTI-vel.
A hivatal kéri a szójára érzékeny vásárlókat, hogy a 111723 tételszámú, 2023. augusztus 22. minőségmegőrzési idővel rendelkező, MITROS Fleischwaren doo. által gyártott termékeket ne fogyasszák el.