Hazai és nemzetközi szakértők adnak zöld tippeket az Utazás kiállításon

2023. február 21. 11:14
Hogyan csökkenthetik ökológiai lábnyomukat a turisztikai vállalkozások? Mit tehetnek a zöldebb, biztonságosabb jövőért a piaci szereplők? Ezekről a témákról is szó lesz a kiadónk által „Vágyak és törekvések a fenntartható turizmusért" címmel szervezett konferencián, az Utazás kiállítás első napján.
A február 23-i esemény résztvevői a szakma legjobbjaitól hallgathatnak meg előadásokat a jelen szükségleteit a jövő veszélyeztetése nélkül kielégítő, zöld turizmus fontosságáról és alapelveiről.
Hazai és nemzetközi szakértők adnak zöld tippeket az Utazás kiállításon
A felkért előadók nemzetközi és hazai példákon keresztül mutatják be, hogy az általuk képviselt szervezetek és vállalatok milyen lépésekkel indultak el a zöld turizmus felé vezető úton. A közös gondolkodásra hívó prezentációk során kiderül, a turisztikai piac szereplőjeként milyen válaszokat adhatunk korunk egyik legnagyobb kihívására és hogyan építhetjük be az ezzel kapcsolatos jó gyakorlatokat tevékenységünkbe a mindennapi feladatok ellátása közben.
 
Ismerje meg Ön is mindazokat a törekvéseket és megoldásokat, melyeknek nagy szerepe lehet a turizmus környezetre gyakorolt káros hatásainak csökkentésében és ellensúlyozásába!
 
Jöjjön velünk egy képzeletbeli utazásra a zöldebb, biztonságosabb jövő felé!
 
Az eseményre itt tud regisztrálni! https://utazas.hungexpo.hu/turizmus
 
Helyszín: Hungexpo F1 Fogadócsarnoka (1101 Budapest, Albertirsai út 10.).
 
Programterv:
 
13:00 – 13:30 Érkezés, regisztráció
13:30 – 13:35 Vendégek köszöntése
13:35 – 13:50 Princzinger Péter (Magyar Kerékpáros Szövetség, elnök) a belföldi díszvendég BalatonBike365 képviseletében
13:50 – 14:05 Czeiszing Miklós (Német Turisztikai Hivatal, magyarországi képviseletvezető)
14:05 – 14:20 Böröcz Lajos (VIMOSZ, főtitkár), Jandala Csilla (VIMOSZ, vezető kutató)
14:20 – 14:35 Katona Sarolta (Budapest Airport, fenntarthatósági vezető)
14:35 – 14:50 Kávészünet finom falatokkal és frissítő italokkal
14:50-től Turizmus Café panelbeszélgetés
 
A szakmai konferencia részeként 14:50-től kezdődik az online térből már jól ismert Turizmus Café műsorunk, amely ezúttal élő adással jelentkezik a helyszínen.A fenntarthatósággal kapcsolatos gyakorlatok, kezdeményezések bemutatását fókuszba állító műsorban Vitkovits László, az a&o hostel and hotel Budapest Kft. ügyvezetője, Pethes Ambrus, a Munch.hu business development & marketing managere és Mátray Noémi, a HighVibes Senior event managere válaszol Érczfalvi András műsorvezető témával kapcsolatos kérdéseire.
 
 
 
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Másodszorra ismerték el a Folly Arborétum borát rangos nemzetközi versenyen

2023. március 22. 13:53
A 2019-es után a 2020-as évjáratú Folly Arborétum Rajnai rizling is megkapta a legjobbaknak járó „aranyérmet” Németország legrangosabb borászati versenyén, a Berliner Wein Trophy-n. A versenyen a 400 fős zsűri a 40 országból érkező, több mint 14 ezer tétel közül választotta az egyik legjobbnak a badacsonyörsi Folly Arborétum itthon is közkedvelt fehérborát.
A Folly borai már számos elismerést és díjat hoztak el a hazai és nemzetközi megmérettetéseken. Németország legrangosabb nemzetközi borversenyén, a Berliner Wein Trophy-n 2021 után a második alkalommal díjazták aranyéremmel a Folly friss, enyhén fűszeres és gyümölcsös tételét, a Rajnai rizlinget.

Újjászületik az omladozó Meszleny-kastély Velencén

2023. január 23. 12:39
Kulturális központot alakítanak ki a Velencén található, romos Meszleny-kastélyból. A Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola Alapítvány az épület külső-belső helyreállítására tett közzé felhívást a közbeszerzes.hu-n.
A rendkívül rossz állapotban lévő, U alakú épület állagmegóvása 2021 őszén már elkezdődött. A cél az volt, hogy megszüntessék az életveszélyes állapotot és a tető teljes rekonstrukcióját végrehajtsák – írja a magyarepitok.hu.