Helyi Termék konferencia – május 3., Pannonhalma

2023. május 02. 11:38
Május 11-ig négy helyszínen kerül sor a Helyi Termék szakmai konferenciára.
 
2023. április 25. és május 11. között négy helyszínen „Helyi termék" címmel szervez rendezvénysorozatot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózattal közösen, az Agrárminisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Kislépték Egyesület közreműködésével.
 
Helyi Termék konferencia – május 3., Pannonhalma
A rendezvényen elhangzó előadások a 2022-ben kiadott Helyi termék kézikönyv témáit járják körül, fejezeteinek témaköreire fókuszálva.
 
A szervezők célja a gazdálkodók tájékoztatása a helyi termékekkel kapcsolatos tudnivalókról és az azokhoz kapcsolódó jogszabályi változásokról.
 
Szó lesz
  • az élelmiszergazdaság sajátosságairól és fejlődési lehetőségeiről,
  • a megreformált élelmiszerláncokról és élelmiszer-feldolgozásról,
  • olyan innovatív megoldási lehetőségekről, trendekről és eszközökről is, amelyek a helyi termék előállítókat segíthetik értékesítési lehetőségeik fejlesztésében vagy bővítésében.
Továbbá helyi jó gyakorlatokat és helyitermék-előállítókat is megismerhetnek az érdeklődők az eseményeken.
 
További helyszínek és időpontok:
  • 2023. május 3. Pannonhalma
  • 2023. május 9. Paks
  • 2023. május 11. Hajdúböszörmény
 
 
A Helyi termék 2022 kézikönyv itt érhető el: https://www.nak.hu/kiadvanyok/kiadvanyok/4349-helyi-termek-kezikonyv/file
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Az évközi minimálbér-emelést elengedték, jövőre viszont érezhetően nőhet a legkisebb kereset

2023. október 31. 13:59
A dolgozói és a munkáltatói oldal egyeztetésein egyre hangsúlyosabb szerepet kap egy olyan, 2024-től 2027-ig tartó stratégia, amely szerint összeolvadna a minimálbér a garantált bérminimummal, a dolgozók szakképzettségét pedig ágazatonkénti bértarifa-rendszerrel honorálnák.

A vállalkozások önálló programban kaphatnak támogatást zöldenergia-tároló telepítéséhez

2024. január 18. 11:51
A magyar gazdaság jövője a zöldenergia. A kormány azon dolgozik, hogy Magyarország a lakásokban, a gépkocsikban és az ipartelepeken egyformán élen járjon a zöldenergia tárolásában. A családoknak szóló Napenergia Plusz Program mellett ezért hétfőn megnyílik a gazdasági társaságokat megcélzó pályázat is. A 62 milliárd forintos keretösszegű felhívás vissza nem térítendő beruházási támogatással és bevételkompenzációval ösztönzi a cégeket ipari energiatárolók létesítésére és legalább tízéves üzemben tartására.