Helyi Termék konferencia – május 3., Pannonhalma

2023. május 02. 11:38
Május 11-ig négy helyszínen kerül sor a Helyi Termék szakmai konferenciára.
 
2023. április 25. és május 11. között négy helyszínen „Helyi termék" címmel szervez rendezvénysorozatot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózattal közösen, az Agrárminisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Kislépték Egyesület közreműködésével.
 
Helyi Termék konferencia – május 3., Pannonhalma
A rendezvényen elhangzó előadások a 2022-ben kiadott Helyi termék kézikönyv témáit járják körül, fejezeteinek témaköreire fókuszálva.
 
A szervezők célja a gazdálkodók tájékoztatása a helyi termékekkel kapcsolatos tudnivalókról és az azokhoz kapcsolódó jogszabályi változásokról.
 
Szó lesz
  • az élelmiszergazdaság sajátosságairól és fejlődési lehetőségeiről,
  • a megreformált élelmiszerláncokról és élelmiszer-feldolgozásról,
  • olyan innovatív megoldási lehetőségekről, trendekről és eszközökről is, amelyek a helyi termék előállítókat segíthetik értékesítési lehetőségeik fejlesztésében vagy bővítésében.
Továbbá helyi jó gyakorlatokat és helyitermék-előállítókat is megismerhetnek az érdeklődők az eseményeken.
 
További helyszínek és időpontok:
  • 2023. május 3. Pannonhalma
  • 2023. május 9. Paks
  • 2023. május 11. Hajdúböszörmény
 
 
A Helyi termék 2022 kézikönyv itt érhető el: https://www.nak.hu/kiadvanyok/kiadvanyok/4349-helyi-termek-kezikonyv/file
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Kezdődik a támogatott lakhatást biztosító otthonok kialakítása

2023. július 05. 09:24
Országosan megkezdődik a fogyatékossággal élőknek és pszichiátriai betegeknek támogatott lakhatást biztosító otthonok kialakítása a 16 milliárd forintos kerettel meghirdetett pályázat révén - mondta a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára kedden Mezőberényben.

Gondoskodó nemzet, gondoskodó gazda

2023. augusztus 01. 14:54
Ma már szinte nincs olyan régió határon innen és túl, ahol a betakarítás végeztével ne különítenének el gabonát jótékony célra a magyar gazdák. A múlt héten az ország számos pontján és a Vajdaságban is tartottak búzagyűjtő napot, hogy majd az éves programsorozat legnagyobb szabású rendezvényének számító ünnepén, augusztus 19-én összeöntsék azt.
A számos helyszín közül mi Alapon jártunk, mert ott egyúttal a helyi gazdakör 30 évvel ezelőtti létrejöttét is megünnepelték a tagok.