Hétfő este 8 órától életbe lépett a hideg idő miatti vörös kód

2024. január 10. 16:03
A hideg időjárás miatt 2024. január 8-án, hétfőn este 8 órától léptették életbe az úgynevezett vörös kódot, ami azt jelenti, hogy valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan, vagy bajba jutott emberek befogadása - jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.
Hétfő este 8 órától életbe lépett a hideg idő miatti vörös kód
A hideg időjárás miatt hétfő este 8 órától léptették életbe az úgynevezett vörös kódot, ami azt jelenti, hogy valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása - jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.
BM-államtitkár: hétfő este 8 órától életbe lép a hideg idő miatti
Fülöp Attila közölte: az intézkedés előreláthatólag szombat reggel 8 óráig lesz érvényben.
 
Az államtitkár kiemelte: a vörös kód ideje alatt bármilyen szociális intézmény - fenntartótól és ellátotti körtől függetlenül - köteles befogadni a bajba jutott embereket.
 
Kitért arra, hogy a meteorológiai szolgálat az elkövetkező éjszakákra néhány helyen mínusz 10 Celsius-fok körüli hőmérsékletet prognosztizált, ilyen időben életveszélyes lehet, ha valaki hosszabb ideig az utcán tartózkodik.
 
Fülöp Attila elmondta, a hajléktalanellátóknál van férőhely, jelenleg a budapesti ellátók kihasználtsága 76, az országos hálózaté pedig 80 százalékos.
 
Az államtitkár arra kér mindenkit, hogy aki bajba jutott embert lát, értesítse a hajléktalanellátók diszpécserszolgálatát. A telefonszámok megtalálhatók a kormányzati felületeken - tette hozzá.
 
forrás: kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Döntöttek a 2023. évi, 32. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat legjobbjairól

2024. március 01. 16:03
A pályázat legjobbjai 2024. március 26-án ünnepélyes keretek között vehetik át a díjakat.
 
A Magyar Innovációs Szövetség által felkért 31 fős, elismert tudósokból és gazdasági szakemberekből álló bírálóbizottság, Csák János bírálóbizottsági elnök képviseletében Bódis László helyettes államtitkár és Kiss Ádám István az NKFIH elnökének vezetésével, meghozta döntését, és kiválasztotta a 2023. év legjobb, legjelentősebb innovációit.

A külterületi utak felújításával is segítjük a vidéket

2023. november 30. 14:42
A kormány kiemelten fontosnak tartja a vidéki térségek megerősítését, a gazdaságok versenyképességének megőrzését és a megfelelő infrastruktúra biztosítását. A külterületi utak felújításával is segítjük a vidéket – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Szakolyt és Nyírgelsét összekötő felújított út átadásán november 30.-án, csütörtökön.