Holland gazdákról szóló cikkünkre reagált Geert Wilders

2022. augusztus 10. 07:43
A képviselő szerint Mark Rutte kormánya nemzete és kultúrája elpusztítására törekszik
Holland gazdákról szóló cikkünkre reagált Geert Wilders

Korábbi írásunkra, amely a holland gazdákat ért politikai és ideológiai támadásokat érintette, reagált egy a szerkesztőségünknek küldött üzenetében Geert Wilders, a legnagyobb holland nemzeti–jobboldali párt, a Szabadságpárt (PVV) vezetője.

 

Holland gazdákról szóló cikkünkre reagált Geert Wilders
Geert Wilders évek óta kiáll a gazdák követelései mellett, a képen egy 2019-es tüntetésen csatlakozik a termelőkhöz
Fotó: Laurens van Putten/ANP/AFP

A politikus ebben kifejtette, „a holland gazdák a világ legjobbjai közé tartoznak, és kiváló élelmiszerekkel látják el lakosságunkat és számos más országot. Most azonban a saját kormányuk támadja őket, amely abszurd új szabályokat ró rájuk a nitrogén nem létező problémájával kapcsolatban”.

Wilders rámutatott, hogy a tenyésztőknek „csökkenteniük kell az állatállományukat, és akár földjeik elhagyására is kényszeríthetik őket, hogy még több lakásnak adjanak helyet a muszlim bevándorlók számára. A kormányunk teljesen megőrült a kultúránk és nemzetünk elpusztításában”, fogalmazott.

A holland parlamenti képviselő leszögezte, mindent megtesz azért, hogy minél előbb új választásokat írjanak ki országában. „A PVV ellenzi büszke mezőgazdasági ágazatunk lerombolását, és vállvetve áll minden békés tüntető mellett, akik a létükért és a gazdálkodáshoz való jogukért küzdenek!" – zárta sorait a jobboldali politikus.

Ahogy előző cikkünkben írtuk, Mark Rutte liberális holland kormányfő a klímavédelmet használja ürügyként arra, hogy radikális környezetvédő lobbiknak engedelmeskedve tönkretegye a holland állattenyésztést, és a helyi gazdák szerint földjeiket az illegális migránsoknak szánt lakónegyedek építésére hasznosítsa.

www.magyarnemzet.hu

Kapcsolódó cikkek

A jövő mezőgazdasága az információra épül

2020. szeptember 15. 10:45
A járvány a mezőgazdaságban is olyan informatikai készségek megszerzését és módszerek alkalmazását kényszerítette ki, amelyek az elmúltával is velünk maradnak, és lökést adhatnak az eddig vontatottan haladó digitális fejlesztéseknek.

Felgyorsulhat a mezőgazdaság modernizációja

2020. július 08. 08:38
A járvány miatti bizonytalanságok, valamint a tavaszi aszály és a fagykárok után nehéz éve lehet az agráriumnak, a kialakult fejlesztési kényszer azonban felgyorsíthatja a mezőgazdaság modernizációját – hangzott el az OTP Agrár sajtóreggelijén. A beruházásokhoz szükséges forrást a különböző támogatott konstrukciók révén most igen kedvező feltételekkel igényelhetik a vállalkozások. A lehetőségek közötti eligazodást a hitelintézet szakértelme segíti, amelynek kínálatában már megtalálható a legújabb OTP-AVHGA Krízis Hitel is.