Húsz lovat hajtott egyszerre a puszta új királya

2019. június 18. 07:53
Tóth Lajos Bölcskén él, civil foglalkozását tekintve hivatásos tűzoltó.
Húsz lovat hajtott egyszerre a puszta új királya

Guinness-rekord született a solti Révbérpusztán, ahol pünkösdhétfőn Tóth Lajos húsz lovat hajtva mutatott be lélegzetelállító produkciót a népes közönség előtt. A magyar puszta ötöshöz még tizenöt lovat hozzáfogva született meg Solton a puszta húszas, amellyel megdöntötte a három évvel ezelőtt Bócsán, tizenhét lóval felállított rekordot, írta a Baon.

Tóth Lajos Bölcskén él, civil foglalkozását tekintve hivatásos tűzoltó. A puszta ötös formáció irányítását Andriska Attila segítségével tanulta meg, és néhány éve ezzel a produkcióval jár bemutatókra.A Guinness-rekord hitelesítéshez minimum egy percig lépésben, majd ügetésben, végül vágtában kell a lovakat tartani. A hitelesítő Gál Gábor, a Magyarországi Rekordok Adatbázisának regisztrátora bejelentése alapján sikerült az előírt feltételeket teljesíteni, így még ott a helyszínen átnyújtotta Tóth Lajos részére a rekordról szóló tanúsítványt.

A „Puszta húszas”-t Tóth Lajos és Solt-Révbérpuszta nevével együtt jegyezték be a 2019. évi Guinness-rekordok Könyvébe.

https://www.facebook.com/fkaszas1/videos/3328591260500014/

Kiemelt kép: Dobóváriné Horváth Aranka

forrás: www.sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Nyomott áron szüretelnek, nő a feszültség a szőlészek-borászok között

2019. szeptember 12. 08:40
3 500 hektár termést idő előtti szüreteltek le

A politikai elit nem érti, hogy a sztrájk nem egy gonosz történet

2021. augusztus 02. 09:37
László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke az ATV Startban fejtette ki, hogy itthon mennyire nehéz sztrájkolni, pedig a sztrájkoló munkavállalók inkább tiszteletet érdemelnének.