Húsz lovat hajtott egyszerre a puszta új királya

2019. június 18. 07:53
Tóth Lajos Bölcskén él, civil foglalkozását tekintve hivatásos tűzoltó.
Húsz lovat hajtott egyszerre a puszta új királya

Guinness-rekord született a solti Révbérpusztán, ahol pünkösdhétfőn Tóth Lajos húsz lovat hajtva mutatott be lélegzetelállító produkciót a népes közönség előtt. A magyar puszta ötöshöz még tizenöt lovat hozzáfogva született meg Solton a puszta húszas, amellyel megdöntötte a három évvel ezelőtt Bócsán, tizenhét lóval felállított rekordot, írta a Baon.

Tóth Lajos Bölcskén él, civil foglalkozását tekintve hivatásos tűzoltó. A puszta ötös formáció irányítását Andriska Attila segítségével tanulta meg, és néhány éve ezzel a produkcióval jár bemutatókra.A Guinness-rekord hitelesítéshez minimum egy percig lépésben, majd ügetésben, végül vágtában kell a lovakat tartani. A hitelesítő Gál Gábor, a Magyarországi Rekordok Adatbázisának regisztrátora bejelentése alapján sikerült az előírt feltételeket teljesíteni, így még ott a helyszínen átnyújtotta Tóth Lajos részére a rekordról szóló tanúsítványt.

A „Puszta húszas”-t Tóth Lajos és Solt-Révbérpuszta nevével együtt jegyezték be a 2019. évi Guinness-rekordok Könyvébe.

https://www.facebook.com/fkaszas1/videos/3328591260500014/

Kiemelt kép: Dobóváriné Horváth Aranka

forrás: www.sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Óraátállítás: döntöttek a végső időpontról

2018. szeptember 17. 10:47
Az Európai Unió 2019 októberétől eltörli az évente kétszer esedékes óraátállítás gyakorlatát, a tagállamoknak pedig áprilisig lesz idejük dönteni, hogy a nyári vagy a téli időszámításhoz tartják magukat – derült ki az Európai Bizottság közleményéből. Az EU eddig az összes tagállamot arra kötelezte, hogy március utolsó vasárnapján egy órával állítsák előre az órákat, októberben pedig vissza.

GDPR: hamarosan érkezhet az első magyarországi bírság

2018. november 23. 08:49
Bár bírságot még nem kapott magyar cég a GDPR miatt, hamarosan változhat a helyzet, hiszen több ügyben is már végső stádiumban van a döntéshozatal – árulta el a Napi.hu érdeklődésére Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vezetője.