Húsz lovat hajtott egyszerre a puszta új királya

2019. június 18. 07:53
Tóth Lajos Bölcskén él, civil foglalkozását tekintve hivatásos tűzoltó.
Húsz lovat hajtott egyszerre a puszta új királya

Guinness-rekord született a solti Révbérpusztán, ahol pünkösdhétfőn Tóth Lajos húsz lovat hajtva mutatott be lélegzetelállító produkciót a népes közönség előtt. A magyar puszta ötöshöz még tizenöt lovat hozzáfogva született meg Solton a puszta húszas, amellyel megdöntötte a három évvel ezelőtt Bócsán, tizenhét lóval felállított rekordot, írta a Baon.

Tóth Lajos Bölcskén él, civil foglalkozását tekintve hivatásos tűzoltó. A puszta ötös formáció irányítását Andriska Attila segítségével tanulta meg, és néhány éve ezzel a produkcióval jár bemutatókra.A Guinness-rekord hitelesítéshez minimum egy percig lépésben, majd ügetésben, végül vágtában kell a lovakat tartani. A hitelesítő Gál Gábor, a Magyarországi Rekordok Adatbázisának regisztrátora bejelentése alapján sikerült az előírt feltételeket teljesíteni, így még ott a helyszínen átnyújtotta Tóth Lajos részére a rekordról szóló tanúsítványt.

A „Puszta húszas”-t Tóth Lajos és Solt-Révbérpuszta nevével együtt jegyezték be a 2019. évi Guinness-rekordok Könyvébe.

https://www.facebook.com/fkaszas1/videos/3328591260500014/

Kiemelt kép: Dobóváriné Horváth Aranka

forrás: www.sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Ultimátumot adott Orbán Viktornak és Ádernek Jánosnak a Teleki Blanka gimnázium igazgatója

2016. március 16. 07:44
Amennyiben Orbán Viktor és Áder János március 23-ig nem kér bocsánatot "az elmúlt elmúlt hat esztendőben megfélemlített, megalázott emberektől", akkor egy héttel később egy órás országos munkabeszüntetés hirdetnek -  jelentette be Pukli István, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója. A Kossuth téren több mint tízezren tüntettek a közoktatás átalakításáért a Tanítanék Mozgalom által szervezett demonstráción. 

Jár fizetés karantén idején? Koronavírus-kisokos dolgozóknak és munkáltatóknak

2020. március 03. 08:35
Magyarországon még nem regisztráltak koronavírusos beteget, de fertőzéstől való félelmükben sokan már most félnek bemenni munkahelyükre. A koronavírus a munkáltatókat is nehéz helyzetbe hozta, hiszen az sem világos, nekik milyen kötelezettségeik vannak dolgozóikkal szemben. Jár-e fizetés önkéntes karantén idejére? Mire figyeljünk a szerződéskötéskor? Visszamondjuk a konferencia megszervezését? Cikkünkben ezeket próbáljuk megválaszolni.