Húsz lovat hajtott egyszerre a puszta új királya

2019. június 18. 07:53
Tóth Lajos Bölcskén él, civil foglalkozását tekintve hivatásos tűzoltó.
Húsz lovat hajtott egyszerre a puszta új királya

Guinness-rekord született a solti Révbérpusztán, ahol pünkösdhétfőn Tóth Lajos húsz lovat hajtva mutatott be lélegzetelállító produkciót a népes közönség előtt. A magyar puszta ötöshöz még tizenöt lovat hozzáfogva született meg Solton a puszta húszas, amellyel megdöntötte a három évvel ezelőtt Bócsán, tizenhét lóval felállított rekordot, írta a Baon.

Tóth Lajos Bölcskén él, civil foglalkozását tekintve hivatásos tűzoltó. A puszta ötös formáció irányítását Andriska Attila segítségével tanulta meg, és néhány éve ezzel a produkcióval jár bemutatókra.A Guinness-rekord hitelesítéshez minimum egy percig lépésben, majd ügetésben, végül vágtában kell a lovakat tartani. A hitelesítő Gál Gábor, a Magyarországi Rekordok Adatbázisának regisztrátora bejelentése alapján sikerült az előírt feltételeket teljesíteni, így még ott a helyszínen átnyújtotta Tóth Lajos részére a rekordról szóló tanúsítványt.

A „Puszta húszas”-t Tóth Lajos és Solt-Révbérpuszta nevével együtt jegyezték be a 2019. évi Guinness-rekordok Könyvébe.

https://www.facebook.com/fkaszas1/videos/3328591260500014/

Kiemelt kép: Dobóváriné Horváth Aranka

forrás: www.sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Túlfeszítetté vált a horvát turizmus

2019. augusztus 13. 07:51
 A munkaerőhiány és a szolgáltatások túlkínálata lefelé húzza az ágazatot

Magyarország a díszvendég az idei szlovéniai AGRA Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásáron

2016. augusztus 12. 08:52
Magyarország lesz a díszvendég az idei szlovéniai 54. AGRA Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásáron Gornja Radgonán augusztus 20-25. között - jelentették be a szlovén szervezők Budapesten a Földművelésügyi Minisztériumban.