Húsz lovat hajtott egyszerre a puszta új királya

2019. június 18. 07:53
Tóth Lajos Bölcskén él, civil foglalkozását tekintve hivatásos tűzoltó.
Húsz lovat hajtott egyszerre a puszta új királya

Guinness-rekord született a solti Révbérpusztán, ahol pünkösdhétfőn Tóth Lajos húsz lovat hajtva mutatott be lélegzetelállító produkciót a népes közönség előtt. A magyar puszta ötöshöz még tizenöt lovat hozzáfogva született meg Solton a puszta húszas, amellyel megdöntötte a három évvel ezelőtt Bócsán, tizenhét lóval felállított rekordot, írta a Baon.

Tóth Lajos Bölcskén él, civil foglalkozását tekintve hivatásos tűzoltó. A puszta ötös formáció irányítását Andriska Attila segítségével tanulta meg, és néhány éve ezzel a produkcióval jár bemutatókra.A Guinness-rekord hitelesítéshez minimum egy percig lépésben, majd ügetésben, végül vágtában kell a lovakat tartani. A hitelesítő Gál Gábor, a Magyarországi Rekordok Adatbázisának regisztrátora bejelentése alapján sikerült az előírt feltételeket teljesíteni, így még ott a helyszínen átnyújtotta Tóth Lajos részére a rekordról szóló tanúsítványt.

A „Puszta húszas”-t Tóth Lajos és Solt-Révbérpuszta nevével együtt jegyezték be a 2019. évi Guinness-rekordok Könyvébe.

https://www.facebook.com/fkaszas1/videos/3328591260500014/

Kiemelt kép: Dobóváriné Horváth Aranka

forrás: www.sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Ne családi ezüst legyen a termőföld

2019. január 07. 09:11
Ha az ingatlanbefektetőt versenyeztetjük a szőlőtermelővel, akkor nem lesznek pariban – állítja Győrffy Balázs

„Agyrém” – Ilyen helyzetekbe kényszeríti a tanárokat a Klik

2016. február 17. 11:43
Saját zsebükbe nyúltak a tanárok, hogy megmentsék tehetséggondozó műhelyprogramjukat, mert a majd öt hónappal ezelőtt megnyert pályázati pénzt mind a mai napig nem továbbította iskolájuknak a Klik. Abszurd esetekből nincs hiány: „postakönyvvel, iktatószámmal” terhelt ügymenet, kényszerű közbeszerzés miatt elúszó akciós projektor, bürokrácia miatt dráguló tanulmányi út. Történetek arról, miért mondtak nemet a tanárok a Klik-rendszerre.