Idén is lesz Gerecse 50, indul az online nevezés

2023. február 09. 14:16
A teljesítménytúrázók egyik legismertebb rendezvénye a Gerecse 50 idén is tavaszköszöntő megmérettetésre hívja a tapasztalt kilométergyűjtőket, az első teljesítménytúrájukra készülőket, az idősebbeket, a fiatalokat és a családdal érkező legfiatalabbakat április 15-én, szombaton.
 
A 41. Gerecse 50 teljesítménytúrára készül a Magyar Természetjáró Szövetség és az alapító Komárom-Esztergom Megyei Természetjáró Szövetség, hogy folytatva az évtizedes hagyományokat, az ország második legidősebb teljesítménytúrája az idei évre ismét megújuljon egy kicsit.
Idén is lesz Gerecse 50, indul az online nevezés
A már klasszikus távok, az 50, 30, 20 és 10 kilométeres túrák induló- és érkezőpontja idén is Tatabánya lesz, ám kihasználva a város fejlődését és fejlesztéseit, az idei évtől a Gerecse 50 rajtközpontjának és a célnak is a felújított, modern és rendezvényekhez ideális Megyeháza tér ad otthont.
 
A túrákra a megszokott módon, online lehet nevezni február 1-jétől, kizárólag a rendezvény honlapján.
 
A túrákon továbbra sem a beérkezés sorrendje számít, hanem a szintidőn belüli teljesítés, amihez a digitalizált ellenőrzőpontok adnak segítséget az idei évben is.
 
A leghosszabb táv sikeres teljesítéséért a megszokott fém jelvény jár, a rövidebb távok időn belüli beérkezői fa kitűzőt kapnak. Minden résztvevő online oklevelet tölthet le magának, amit a szervezők a környezet védelme érdekében idén sem nyomtatnak ki a várhatóan több ezer túrázó számára.
 
További infók: gerecse50.hu
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

TERMÉSZETI CSODÁKAT REJT A SOPRONI-HEGYVIDÉK ÉS A FERTŐ-TÓ

2023. június 19. 11:28
A TAEG Zrt. kiemelt közcélú feladata, az erdő- és vadgazdálkodás mellett az oktatás és kutatás támogatása, amelyet „Oktatással a természet oldalán" hitvallása is tükröz. A kezelésében lévő 17 ezer hektár erdőterület az ország erdőállományait – az ártéri erdők kivételével – maradéktalanul reprezentálja, a 19 ezer hektáros vadászterülete a gyakorlati oktatásra szintén kiváló lehetőséget biztosít.

Mire figyelj, ha egy parasztházat felújítasz, berendezel?

2023. január 10. 11:10
Egyre többen keresnek parasztházakat, és számos jó arányokkal rendelkező ingatlant kínálnak is vidéken, többnyire sokkal olcsóbban, mint egy városi lakást. Sokan vásárolnak is ilyen házat, de végül nem tudják, hogyan rendezzék be azt, hogy megőrizze valódi parasztház mivoltát az épület, miután felújították. Székely Csilla lakberendező, bútorfestő népi iparművész beszélt a HelloVidéknek a parasztházak autentikus berendezéséről.