Idén is meghirdetik az Év pálinkás bonbonja versenyt

2024. január 08. 15:21
Idén is meghirdetik az Év pálinkás bonbonja versenyt a 24. Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
 
Mint írták, a verseny célja a hungarikum magyar pálinka mint nemzeti ital és a minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeinek népszerűsítése. További cél a hazai kézműves csokoládés műhelyek, cukrászüzemek, édesipari termékeket előállító vendéglátóhelyek és a minőségi gyümölcspálinkákat gyártó cégek szakmai együttműködésének előmozdítása.
Idén is meghirdetik az Év pálinkás bonbonja versenyt
Tavaly, az első alkalommal kihirdetett megmérettetésre 107 nevezés érkezett.
 
Az idén két új kategóriát is meghirdetnek, lesz mindenmentes kategória, és várják oktatási intézmények jelentkezését is. A közlemény idézi Veszely Attila zsűrielnököt, aki szerint „nagyon fontos, hogy a szakiskolák, szakképzési centrumok, technikumok képzésein résztvevő cukrász tanulók is megmérettethessék magukat egy-egy rangos versenyen”.
Nevezni február 1. és április 12. között lehet; nemcsak hazai, hanem határon túli vállalkozások is jelentkezhetnek, a feltétel, hogy adószámmal rendelkezzenek. Nevezni lehet krémtöltelékkel készült kézműves pálinkás bonbonnal; és mivel a fesztiválon idén az év gyümölcse a birs lesz, külön bírálják a birspálinka felhasználásával készült édességeket.
 
A szakmai zsűri április 18-án bírálja egyebek mellett a bonbonok megjelenését, szerkezeti felépítését, a krémességet, a fűszerezést, a kreativitást és az összbenyomást. Ez alapján arany, ezüst és bronz minősítéseket osztanak.
 
Az eredményhirdetés május 18-án, a 24. Gyulai Pálinkafesztiválon lesz – írták.
 
forrás: agrotrend.hu / MTI

Kapcsolódó cikkek

Nagy piac: óriási érdeklődés kísérte a batáta szakmai napot

2023. október 05. 13:46
Nagy mezőgazdasági kultúrák nagy cégeinek szakmai rendezvényein is irigylésre méltó számú gazda volt kíváncsi az ásotthalmi batáta szakmai napra szeptember végén. nem véletlenül: az édesburgonya-termesztés az egyik legígéretesebb szántóföldi zöldség: relatíve kis inputráfordítással még igen gyenge talajokon is komoly nyereséget termelhet stabil piacain.

Magyarország lelke a vidék

2024. március 01. 13:44
A 2010 előtti, zömmel alapanyagtermelő országból mára a precíziós gazdálkodást, a digitalizációt is alkalmazó, egészséges, biztonságos, kiváló minőségű élelmiszert előállító mezőgazdasággal rendelkező országgá váltunk - kezdte előadását Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese az Agrárgazdasági Kamara és a MAGOSZ szervezésében rendezett országjáráson, Tiszaszentimrén.