Idén is versenybe szálltak a minőségi pálinkák

2023. február 07. 19:30
A magyar pálinka kivívta magának a sikereket, nem véletlen, hogy az egyes számú hungarikumként tartjuk számon – mondta Nagy István a 13. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny díjátadó gáláján.
 
A miniszter kiemelte, hogy a debreceni esemény a Kárpát-medence legnagyobb pálinkaversenye. A megmérettetésen használt 100 pontos bírálói rendszer széles és mély lehetőséget ad a pálinkák és párlatok közötti különbségtételre, a legjobb minták kiválasztására. A versenyre nevező kereskedelmi főzdék, bérfőzdék, bérfőzetők és főzőmesterek, magánfőzök kiváló minőségű pálinkákkal és párlatokkal neveztek idén is, méltón képviselve mindazt, amit a verseny neve, a Quintessence szó jelent – legjava, a lényege, a netovábbja valaminek – tájékoztatta az Agrárminisztérium az Agro Naplót.
Idén is versenybe szálltak a minőségi pálinkák
Nagy István arról is beszélt, hogy a pálinkafőzés nagy múltra tekint vissza hazánkban. Mára eljutottunk a minőségi pálinkákhoz, a táji pálinkák feléledéséhez, az újra sokszínű és sokízű pálinkakultúrához. A jó pálinka nemcsak nemes ital, de valódi gazdasági érték. A főzdék munkát, megélhetést adnak, közben pedig fejlesztenek, újabb és újabb innovatív megoldásokat keresnek, hogy biztosítsák a minőséget. Sőt, nekünk, magyaroknak a pálinka sokkal többet jelent, mint puszta gazdasági tényező. Része a kultúránknak, a nemzeti identitásunknak, ahogyan az olaszoknak a grappa, a skótoknak a whisky vagy a görögöknek az ouzo – mutatott rá a tárcavezető.
 
forrás: agronaplo.hu

Kapcsolódó cikkek

Jelentősen nőtt hazánk agrár-külkereskedelme tavaly

2024. március 07. 17:03
Tavaly az agrárexport értéke elérte a 13,4 milliárd eurót, ezzel 3,5 milliárd euróval többet értékesített hazánk a külpiacokon, mint amennyit importált. Az agrárium adta a teljes nemzetgazdaság külkereskedelmi többlet 38 százalékát. A hazai agrárszektor túlmutat az alapanyaggyártáson, az export 74 százaléka feldolgozott termékekből állt az elmúlt évben.

Nincs megállás: a csirkehús után jön a laboratóriumban tenyésztett libamáj

2024. szeptember 24. 13:51
Sokan aggódnak a hatásai miatt. Nem ok nélkül...