Így fest, amikor százezernyi darumadár ébred a Hortobágyon

2018. november 06. 09:06
Mint arról korábban beszámoltunk, idén soha nem látott példányszámú, 160 ezer daru érkezett a Hortobágyra. Bár a számuk mostanra már százezer alá csökkent, Szilágyi Attila természetvédelmi őrnek kamerájával még sikerült megörökítenie a hatalmas tömeget.
Így fest, amikor százezernyi darumadár ébred a Hortobágyon

Az Aranyos hajnal – Darvak ébredése a Hortobágyon című rövidfilm ragyogóra sikeredett, és tökéletesen visszaadja azt, hogy mekkora élmény ennyi madarat látni egy időben, egy helyen.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság egyébként Darumadár fenn az égen címmel készített természetfilmet készített a jelenségről. Az igazgatóság, a Természetfilm.hu Egyesület és a Filmdzsungel Stúdió közös együttműködése során pályázati forrásból készített kisfilmet 2D és 3D formátumban alkották meg. A film díszbemutatójára október 26-án a debreceni Apolló Moziban került sor.

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

A mezőgazdasági kutatások és innováció kihívásairól vitáztak az EU agrárminiszterei

2016. november 17. 08:13
Szélesebb és egységesebb tagországi részvétel kell ahhoz, hogy az EU orvosolhassa a környezeti, gazdasági és szociális területen meglévő kihívásokat – közölte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a brüsszeli Mezőgazdasági és Halászati Tanács 2016. november 14-15-én tartott ülésén, ahol a 2018-2020 közötti, 80 milliárd eurós költségvetéssel gazdálkodó HORIZON 2020 keretprogramról vitáztak a tárcavezetők.

Egyre népszerűbb a mezőgazdaság Magyarországon

2016. augusztus 05. 08:46
A mezőgazdaságban is tovább emelkedett a foglalkoztatottak száma az idén; az első három hónapban az ágazat már több mint 211 ezer embert foglalkoztatott - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.