Íme a világ csodája: jégvirágok a hóban

2020. január 17. 08:49
Az amatőr hótaposó célja az, hogy a környezet szépségére hívja fel alkotásaival a figyelmet.
Íme a világ csodája: jégvirágok a hóban

A behavazott táj, a hó is ezer szépséget rejthet. Elég, ha csak a hópelyhek formáira, vagy a jégvirágok csodás mintáira gondolunk. Egy brit amatőr hótaposó művészt is ezek a minták ihlethették meg, mikor megalkotta káprázatos mintáit.

Simon Beck brit amatőr hótaposó művész évek óta tapossa hónyomatait. Első hórajzát 2004-ben a Francia-Alpokban alkotta meg, 2013-ban pedig a dél-franciaországi Les Arcs síparadicsomban készített gigantikus hónyomatot. Azóta összesen 330 látványos mintát taposott hóba világszerte a 61 éves korábbi tájfutó. Beck célja az, hogy a környezet szépségére hívja fel alkotásaival a figyelmet.

Fotó: MTI/AP/Thomas PeipertFotó: MTI/AP/Thomas PeipertFotó: MTI/AP/Thomas PeipertFotó: MTI/AP/Simon BeckFotó: MTI/AP/Simon Beck

Kiemelt kép: MTI/AP/Simon Beck

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Szerződéses partner miatt jött az adatvédelmi bírság

2021. február 17. 09:35
A személyes adatok kezelését és az azért való felelősséget szabályozó 2016/679. számú Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) gondosan körülírt kötelezettségrendszert telepít mind az adatkezelőkre, mind pedig az általuk az adatkezelésbe bevont un. adatfeldolgozókra. Habár az adatfeldolgozó mulasztásáért az adatkezelőn túlmenően maga az adatfeldolgozó is felelősséggel tartozik, ez idáig Magyarországon nem született adatfeldolgozót bírságoló hatósági döntés. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság legújabb döntésében azonban az adatfeldolgozó gondatlanságáért mindkét fele megbírságolta. A tanulságok levonásához lássuk mi vezetett a bírsághoz:

A magyar paprikakincs világhírű

2016. május 13. 07:59
Kínai őrlemények árasztják el az európai piacokat, a versenyképesség javításához beruházás szükséges A kínai fűszerpaprika-őrlemény színével és árával szorítja ki az európai piacról a minőségében, ízében jobb hungarikumokat, a kalocsai és a szegedi termékeket. A piacvezető kalocsai cég elnök-vezérigazgatója kormányzati támogatást kér a versenyképesség javításához.