Íme a világ csodája: jégvirágok a hóban

2020. január 17. 08:49
Az amatőr hótaposó célja az, hogy a környezet szépségére hívja fel alkotásaival a figyelmet.
Íme a világ csodája: jégvirágok a hóban

A behavazott táj, a hó is ezer szépséget rejthet. Elég, ha csak a hópelyhek formáira, vagy a jégvirágok csodás mintáira gondolunk. Egy brit amatőr hótaposó művészt is ezek a minták ihlethették meg, mikor megalkotta káprázatos mintáit.

Simon Beck brit amatőr hótaposó művész évek óta tapossa hónyomatait. Első hórajzát 2004-ben a Francia-Alpokban alkotta meg, 2013-ban pedig a dél-franciaországi Les Arcs síparadicsomban készített gigantikus hónyomatot. Azóta összesen 330 látványos mintát taposott hóba világszerte a 61 éves korábbi tájfutó. Beck célja az, hogy a környezet szépségére hívja fel alkotásaival a figyelmet.

Fotó: MTI/AP/Thomas PeipertFotó: MTI/AP/Thomas PeipertFotó: MTI/AP/Thomas PeipertFotó: MTI/AP/Simon BeckFotó: MTI/AP/Simon Beck

Kiemelt kép: MTI/AP/Simon Beck

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Sokan nem jutnak el nyaralni

2017. augusztus 15. 13:04
A magyarok 40 százaléka sem idén, sem tavaly nem jutott el nyaralni, kevesebbet költünk nyaralásra, mint az uniós átlag. A hatvan év felettiek, az alacsony iskolázottságúak évek óta nem jutottak el a Balatonhoz - írja az Index.

A mulandó helyett a valóban lényeges meglátására szólított fel a pápa Virágvasárnap

2020. április 06. 09:12
A mulandó helyett a valóban lényeges meglátását sürgette Ferenc pápa az egyház történetének legelső interneten közvetített virágvasárnapi miséjén, amelyet a hívőkkel teli Szent Péter tér helyett a teljesen üres szent Péter-bazilikában mutatott be.