Indul a licit - Már árverezik az állami földeket

2015. október 16. 13:43
"Hajdú-Bihar megyében mintegy félezer birtoktestre licitálhatnak a földművesek 16 árverési napon november 23. és december 22. között - közölte a megyei kormánymegbízott szerdán sajtótájékoztatón Debrecenben. 

Indul tehát az állami földek elárverezése, annak ellenére, hogy az ellenzéki pártok és a civilek országszerte tüntetésekkel és útlezárásokkal tiltakoztak a "földrablás" ellen. Az ellenzék ráadásul az Alkotmánybírósághoz fordul, miután tegnap összegyűlt a szükséges ötven aláírás. Raskó György agrárközgazdász korábban úgy nyilatkozott a Népszavának, hogy a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége már szólt a tagjainak, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a liciteken és vásárolják meg a bérelt állami földeket."

 

További részletek az alábbi linken olvashatóak:

http://nepszava.hu/cikk/1073179-indul-a-licit---mar-arverezik-az-allami-foldeket

 

Forrás:

http://nepszava.hu/

Kapcsolódó cikkek

Az állami föld el van kapálva

2015. október 14. 10:54
A MÉDOSZ, mint a mezőgazdaság egyetlen reprezentatív szakszervezete, ellenzi a bejelentett állami földek értékesítését!
Nem igazolt az, hogy a birtokszerkezet lényeges változtatásával növekszik a foglalkoztatottság.
A nagyüzemek dolgozói rettegve várják, mi fog történni, ha az állami földek haszonbérlete lejár, mert azt látják, hogy a kis- és magángazdaságok csak időszakosan, nagyszükség esetén vesznek fel alkalmazottakat, így az ő foglalkoztatásuk megoldatlan lesz.

Csodatehenek és égig érő paszuly - Meddig mehet el a mezőgazdaság a hozamnövelésben?

2019. augusztus 12. 08:13
Vannak olyan háziasított fajok, amelyek szinte csodával határos módon növelték a termelési képességüket az elmúlt mintegy 80 évben. Ennek azonban ára van. Ne csak a minőség és mennyiség kontrasztjára gondoljunk. Néha a termék beltartalma szinte semmit nem változik, mégis fizetett a mennyiségi növekedésért az adott fajta. És ennek most látjuk a kárát.