Innovatív munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi gyakorlatok és rehabilitációs stratégiák

2016. július 18. 08:16
Az EU-OSHA az Európai Parlamentnek az idősebb munkavállalók biztonságáról és egészségvédelméről indított kísérleti projektje részeként elemezte a munkahelyi egészségvédelem és biztonság munkahelyi gyakorlatait, és megvizsgálta a rehabilitációra és a munkába való visszatérésre irányuló stratégiákra vonatkozó legújabb szakirodalmat.

Ezek a jelentések azonosítják a meghozott intézkedéseket, valamint azt, hogy mely intézkedések jártak pozitív és tartós eredményekkel. Rámutatnak az ilyen intézkedések sikeres végrehajtása előtt álló akadályokra és az azok áthidalásához szükséges támogatásra is.

Az év során további jelentéseket teszünk közzé a kísérleti projektről.

 

Jelentés és összefoglaló: „Biztonságosabb és egészségesebb munkahelyet minden korosztálynak: elemző jelentés a munkahelyi bevált gyakorlatokról és a vállalkozások támogatási igényeiről”

Jelentés és összefoglaló: „Kutatási ismertető a rehabilitációról és a munkába való visszatérésről”

Jelentés és összefoglaló: „Rehabilitáció és a munkába való visszatérés: elemző jelentés az EU és a tagállamok rendszereiről és programjairól”

További tudnivalók az „Egészséges munkahelyet minden életkorban!” kampányról (amelyet az EP projektje inspirált) 

https://osha.europa.eu/hu/highlights/innovative-workplace-safety-and-health-practices-and-rehabilitation-strategies-all-ages

Forrás: OSHA Europa 

Kapcsolódó cikkek

Megszűnnek a munkaügyi bíróságok

2018. november 16. 10:42
Az mfor.hu szerint az igazságügyi miniszter benyújtotta a parlamenthez a közigazgatási felsőbíróság felállításáról szóló törvényjavaslatot. Ennek értelmében egy új felsőbíróság veszi át a jelenleg működő közigazgatási és munkaügyi bíróságok feladatait, utóbbi szervezetek meg is szűnnek - írja a lap.

Ekkora paradicsomfarm még nem épült a világon

2016. október 24. 08:29
Dél-Ausztrália főként sivatagjairól és tengerpartjáról híres. A part egyik – vagy kétszáz kilométeres öblében – van Port Augusta, ahol viszont most egy nagy paradicsomfarm létrehozásáról szólnak a hírek, de ez olyan farm, amelyhez az öntözővizet a tengerből veszik.