Interaktív, innovatív, élményalapú régészeti kiállítás Brigetio mindennapjairól!

2023. június 13. 16:05
Április végén hatalmas érdeklődés kíséretében nyílt meg Komárom város új kulturális turisztikai látnivalója, a Brigetio Öröksége Látogatóközpont.
 
A Látogatóközpont legnagyobb attrakciója a Komárom város római kori történetét, az ókori Brigetio mindennapjait bemutató új állandó régészeti kiállítás. A kiállítótérben számos interaktív eszköz található: QR-kódos idegenvezetés, képernyőkön futó ásatási felvételek, műtárgyakhoz kapcsolódó játékok és 3D felvételek érintőképernyőkön, átélhető római kori városi séta VR-szemüveggel.
Interaktív, innovatív, élményalapú régészeti kiállítás Brigetio mindennapjairól!
Múzeumpedagógiai napunkon a gyerekek kedvenc kézműves foglalkozásai a lepénymintafestés, kardkészítés, sisakszínezés, párosító- és memóriajátékok voltak. A következő hónapokban múzeumpedagógiai programjainkat számos városi rendezvényen népszerűsítjük majd.
Az új állandó régészeti kiállítás az ókori Brigetio mindennapjait mutatja be
 
Ingyenes foglalkozásainkra egész évben várjuk az óvodás és iskolai csoportok jelentkezését!
Az állandó látványraktár is a múltról mesél
 
A júliusi múzeumi tábor keretében a régi komáromi mesterségek – pingáló asztalosok, aranymosók, szekeres gazdák – történetét mutatjuk be, ehhez kapcsolódó kézműves foglalkozásokat tervezünk.
A műtárgyakhoz kapcsolódó játékok is várják a látogatókat
 
Az interaktív, innovatív, élményalapú régészeti kiállításunk összekapcsolja Komárom római kori múltját a jelen elvárásaival. Látogatóközpontunk egész évben várja az érdeklődőket, család- és látogatóbarát szolgáltatásaink élményalapú kikapcsolódást nyújtanak minden korosztály részére. Látogasson el hozzánk, legyen Ön is részese Brigetio mindennapjainak!
 
BRIGETIO ÖRÖKSÉGE LÁTOGATÓKÖZPONT
2900 Komárom, Igmándi út 38.
W: www.brigetio.hu
E: brigetio@brigetio.hu
T: + 36 34 344 697
 
Nyitva: kedd–vasárnap és ünnepnapokon 9-től 17 óráig.
A belépés ingyenes!
 
Forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Napelemparkkal fejlesztik a Mátraverebély-Szentkút zarándokhelyet

2023. február 14. 13:38
Év végére zárul Magyarország katolikus nemzeti kegyhelyének eddigi legnagyobb fejlesztése, amelyre a Magyar Turisztikai Ügynökségtől nyert közel 3,5 milliárd forintnyi támogatást.
2024-ben valódi családbarát hellyé válik a mátraverebély-szentkúti zarándokközpont. Két játszótérrel, egy beltéri játszószobával és egy multifunkcionális sportpályával bővülnek a gyerekek szabadidős lehetőségei.

Világranglistára került a Szent István-terem

2023. március 20. 10:46
A tekintélyes amerikai lap, a TIME idén is összeállította a világ 50 legnagyszerűbb helyszínének listáját. Budapest egyesítésének 150 évfordulója apropóján több magyar látványosságot is kiemelnek, köztük a Nemzeti Hauszmann Program több elemét is nevesítik.
 
A TIME emlékeztet, hogy Buda, Óbuda és Pest egyesítésével 150 éve jött létre a modern Budapest, és – a magyar főváros egyéb helyszíneinek ajánlása mellett –  külön kiemeli a Budavári Palotanegyed látványosságait, megemlítve, hogy a Nemzeti Hauszmann Program keretében újjászületett épületek ismét eredeti szépségükben ragyognak. Név szerint említik az újjáépített Szent István-termet, a Főőrség épületét és a Karakas pasa tornyát.