Interaktív, innovatív, élményalapú régészeti kiállítás Brigetio mindennapjairól!

2023. június 13. 16:05
Április végén hatalmas érdeklődés kíséretében nyílt meg Komárom város új kulturális turisztikai látnivalója, a Brigetio Öröksége Látogatóközpont.
 
A Látogatóközpont legnagyobb attrakciója a Komárom város római kori történetét, az ókori Brigetio mindennapjait bemutató új állandó régészeti kiállítás. A kiállítótérben számos interaktív eszköz található: QR-kódos idegenvezetés, képernyőkön futó ásatási felvételek, műtárgyakhoz kapcsolódó játékok és 3D felvételek érintőképernyőkön, átélhető római kori városi séta VR-szemüveggel.
Interaktív, innovatív, élményalapú régészeti kiállítás Brigetio mindennapjairól!
Múzeumpedagógiai napunkon a gyerekek kedvenc kézműves foglalkozásai a lepénymintafestés, kardkészítés, sisakszínezés, párosító- és memóriajátékok voltak. A következő hónapokban múzeumpedagógiai programjainkat számos városi rendezvényen népszerűsítjük majd.
Az új állandó régészeti kiállítás az ókori Brigetio mindennapjait mutatja be
 
Ingyenes foglalkozásainkra egész évben várjuk az óvodás és iskolai csoportok jelentkezését!
Az állandó látványraktár is a múltról mesél
 
A júliusi múzeumi tábor keretében a régi komáromi mesterségek – pingáló asztalosok, aranymosók, szekeres gazdák – történetét mutatjuk be, ehhez kapcsolódó kézműves foglalkozásokat tervezünk.
A műtárgyakhoz kapcsolódó játékok is várják a látogatókat
 
Az interaktív, innovatív, élményalapú régészeti kiállításunk összekapcsolja Komárom római kori múltját a jelen elvárásaival. Látogatóközpontunk egész évben várja az érdeklődőket, család- és látogatóbarát szolgáltatásaink élményalapú kikapcsolódást nyújtanak minden korosztály részére. Látogasson el hozzánk, legyen Ön is részese Brigetio mindennapjainak!
 
BRIGETIO ÖRÖKSÉGE LÁTOGATÓKÖZPONT
2900 Komárom, Igmándi út 38.
W: www.brigetio.hu
E: brigetio@brigetio.hu
T: + 36 34 344 697
 
Nyitva: kedd–vasárnap és ünnepnapokon 9-től 17 óráig.
A belépés ingyenes!
 
Forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Mesevilággá változott a behavazott nógrádi falu erdősége

2023. december 08. 15:58
A több, mint 20 centis hódunna igazi mesevilággá változtatta nem csak a kicsiny falut, hanem az azt őrző hegyeket és erdőket is.
 

Mobilalkalmazással is kérelmezhető az amerikai beutazási engedély

2023. június 29. 13:46
Az amerikai vám- és határőrség tájékoztatása szerint már mobilalkalmazáson keresztül is kérelmezhető az ESTA amerikai beutazási engedély.
 
Új mobilalkalmazást indított az amerikai Vám- és Határőrség (CBP) a vízummentességi program keretében történő beutazásra jogosult utazók számára. Az applikáció lehetővé teszi, hogy az utazók okostelefonról, mobilkészülékről vagy táblagépről is kérelmezhessék az ESTA (Electronic System for Travel Authorization) engedélyt.