Itt a legújabb turisztikai őrület: a fagylaltút

2016. július 18. 08:19
Az európai szőlősgazdák elsősorban a borutak segítségével bővíthetik piacukat, az Egyesült Államokban azonban a farmerek kihasználják az új, különleges lehetőségeket. Marylandban egyre népszerűbb családi elfoglaltság a fagylaltút bejárása.
 

A fagylaltút a borutak családra szabott, felturbózott változata. Az érdeklődő családok bejárják a környék farmjait, és – nem meglepő módon – végigkóstolják a gazdák által helyben, saját fejésű tejből készített fagyijait. A gyerekek egyúttal megismerhetik a farm működését, a tejtermelést, de sok gazda állatsimogatóval és szedd magad akciókkal is igyekszik növelni a túra vonzerejét.

A mezőgazdasági turizmus folyamatosan növekszik Marylandban, akárcsak az Egyesült Államok többi államában. Az emberek szeretnék megtudni, honnan származik az élelmiszer, és felvenni a kapcsolatot a gazdákkal, akik megtermelik – mondta Mark S. Powell, Maryland mezőgazdasági minisztériumának marketing vezetője.

 

Zöldítés, új élelmiszeripari GINOP források, uniós pályázati dömping, agrárfinanszírozás, versenyképes húsmarhatartás - és ez még csak néhány téma, amelyekről az idei hajdúböszörményi Kelet-magyarországi Agrárfórumon hallhat!Nemcsak szakmai program hanem kiváló kapcsolatépítési lehetőségek és egyedülálló attrakciók is várják: versenytraktorok, traktorhúzó verseny, 3 napos agrárexpó, traktorkarnevál. Kattintson a részletes programért és jelentkezzen azonnal!


Egy 2012-es felmérés szerint csak Maryland államban több mint háromszáz farm nyújtott turisztikai szolgáltatásokat, és a szám az Agweb tudósítása szerint tovább növekszik. A lakossága 80 százaléka úgy nyilatkozott: szívesen vásárol élelmiszert a helyi termelőktől, az adatok pedig alátámasztják a megnövekedett keresletet.

Öt év alatt, 2007 és 2012 között 24 százalékkal, 28 millió dollárra növekedett a helyi specialitások értékesítése, a megnövekedett érdeklődés pedig a piaci gondokkal küzdő gazdák számára is nagy lehetőséget jelent. Az elmúlt évtizedben csaknem kétszáz marylandi tejgazdaság zárt be, ugyanakkor a helyi alapanyagokból történő fagylalt- és sajtkészítés egyre jövedelmezőbb, és a tendencia folytatódhat az olyan akcióknak köszönhetően, mint a fagylaltút, aminek során a látogatók a farmokat járva ebédelnek, fagyiznak, húst és tojást vásárolnak. Az állam mezőgazdasági minisztériuma „fagyi füzetet” nyomtat az érdeklődők számára, amit – jó turista módjára – minden állomáshelyen lebélyegeztethetnek, a túra végeztével pedig elküldhetik a tárcának, hogy részt vehessenek a promócióhoz kapcsolódó nyereményjátékon.

Forrás: agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Hogy és hol dolgoznak a magyarok? Elkészült a kutatás

2020. július 16. 07:46
A GKI Zrt. egy 1000 fős, reprezentatív lakossági kutatást folytatott annak érdekében, hogy megtudjuk, az alkalmazottak hogyan dolgoznak a koronavírus járványt követő időszakban.

Így fertőtleníti a lakást egy mikrobiológus: hasznos tippek, amiket te is bevethetsz otthon

2020. március 19. 18:48
Közös cselekvésre, nemzeti összefogásra szólított fel Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus elleni védekezésben. Mint azt többször hangsúlyozta, mi magunk is sokat tehetünk a járvány lassításában. A szakemberek ezt csak megerősíteni tudják, épp ezért javasolják a rendszeres kézmosást és a közösségi programok mellőzését. Hogy mit tehetünk még? Ennek jártunk most utána!