Izgalmas programokkal ünnepli születésnapját a 75 éves Gyermekvasút

2023. július 25. 14:42
A forgalom elindulásának 75. évfordulóját ünnepli július 31-én a Gyermekvasút, melyre a nyári vakáció alatt munkanapokon óránként, hétvégén 40-50 percenként lehet felszállni.
A nyári vakáció idején mindennap közlekedik a budapesti Gyermekvasút. Még a legmelegebb napokon is érdemes egy kisvasutazással egybekötött kirándulást tervezni a budai hegyekbe, hiszen a népszerűbb turistacélpontok mindegyike a vasútvonal közelében található, és a vonatút során, a nyitott kilátókocsikban az erdő közelsége mindig páratlan élményt nyújt – írja közleményében a MÁV.
Izgalmas programokkal ünnepli születésnapját a 75 éves Gyermekvasút
A kisvasút állomásaitól kényelmes sétával elérhető a Hárs-hegy, a János-hegy, Makkosmária, Normafa és Budakeszi környéke is, a magaslatokat kedvelők a főváros panorámájában gyönyörködhetnek az Erzsébet-kilátóból, a Makovecz Imre-kilátóból vagy a Kaán Károly-kilátóból. A Gyermekvasút vonala más különleges közlekedési eszközökkel is megközelíthető: Széchenyihegy állomás a fogaskerekűvel, Jánoshegy állomás környéke a libegővel érhető el.
Izgalmas programokkal ünnepli születésnapját a 75 éves Gyermekvasút
Nyáron munkanapokon óránként, hétvégén 40-50 percenként indulnak a vonatok. Az üzemidő is hosszabb: az első vonat Hűvösvölgyből mindennap 8:45-kor, Széchenyihegyről 9:45-kor indul. Az utolsó járat munkanapokon az alsó végállomásról 17 órakor, a felső végállomásról 18 órakor kel útra, míg hétvégén Hűvösvölgyből 17:45-kor, Széchenyihegyről 18:45-kor indul.
 
A Gyermekvasút napi menetrendje ITT található.
 
Az idén 75 éves Gyermekvasúton alkalmi kedvezményt is bevezettek: a kisvasút első szakaszának építési időszakára emlékezve július 31-ig ismét gyereknek érezhetik magukat az egykor a vonalon szolgáló úttörő- és gyermekvasutasok: saját régi kisvasutas igazolványukat vagy ellenőrzőkönyvüket felmutatva gyermekjegy váltására jogosultak.
Legyél Te is Gyermekvasutas! - Gyermekvasút, Budapest
Az Úttörővasút első személyszállító vonata 1948. július 31-én indult el Széchenyihegy állomásról. A forgalom megindulásának napra pontosan 75. évfordulójára emlékezve 2023. július 31-én hétfőn izgalmas programokkal várják a családokat, és persze minden egykori úttörő- és gyermekvasutast az első szakasz végállomásán, Széchenyihegyen.
Gyermekvasút
A jövő hétfői rendezvény részletei a Gyermekvasút honlapján található.
 
forrás: turizmus.com
 

Kapcsolódó cikkek

Új nagysebességű vasútvonalak köthetik össze Olaszországot és Németországot

2024. január 11. 18:30
Az olasz Trenitalia és a német Deutsche Bahn bejelentette, hogy új, közvetlen, határokon átnyúló vasútvonalat indítanak München és Milánó között. Ráadásul a tervek szerint Münchenből közvetlen vonat indul majd az olasz fővárosba, Rómába is.
 

Hévízi Bor- és Gasztrokorzó 2023

2023. augusztus 16. 18:00
2023. augusztus 17-20. között Bor- és Gasztrokorzó csábítja az érdeklődőket Hévízre.
Gyerekjátékok, koncertek, finom borok, jó hangulat augusztusban, Hévízen.