Január elsejétől újabb 15 százalékkal nőttek a nyugdíjak

2023. január 03. 13:05
Az új év újabb nyugdíjemelést hozott. Január elsejétől újabb 15 százalékkal nőttek a nyugdíjak – közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Magyarország kormányának hivatalos közösségi oldalára feltöltött bejegyzésében.
Január elsejétől újabb 15 százalékkal nőttek a nyugdíjak
A kormányszóvivő ismertette: 
 
ez átlagnyugdíjnál havi 27 120, illetve a 13. havi nyugdíjat is figyelembe véve, évi 352 560 forintos emelést jelent.
 
A kormány a mostani emeléssel megelőlegezi az idénre becsült inflációt, ami a háború és a brüsszeli szankciók miatt jóval magasabb, mint az előző években volt. 
 
Videó:
 
 
forrás: magyarnemzet.hu

Kapcsolódó cikkek

Újabb legendás autómárka hátrál ki az elektromosságból

2024. július 26. 16:16
A Porsche eredetileg azt tervezte, hogy 2030-ig 80 százalékban tisztán elektromos meghajtású autókat ad el. Aztán szembejött a valóság.

Növényalkalmazás új szemlélettel - minierdők Budapesten

2023. március 28. 11:18
Az Ökológiai és gazdasági fordulat címmel februárban megrendezett szakmai konferencián a Miyawaki-minierdőkről és a klímaválsággal összefüggő növényalkalmazásokról is hallhattunk előadást. A japán mintára létrehozott minierdőkkel növelhetők a zöld szigetek a városokban.
 
Az ökologikus szemlélettel összeállított növény-kiültetésekkel pedig egész évben mutatós, olcsóbban fenntartható zöldfelületekkel gazdagíthatjuk környezetünket.
A fővárosban 42 helyszínen kezel a Főkert erdőterületet. Ezek rendkívül felszabdalt helyszínek, nagyságuk a 300-400 négyzetmétertől több hektárig terjed. Fenntartásukhoz tízéves erdőterv készült, melyben külön megvizsgálták mindegyik terület fafajösszetételét, és meghatározták a szükséges beavatkozásokat is, vezette fel a Miyawaki-erdőkről szóló előadását Zakar András, a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. Főkert Kertészeti Divízió vezérigazgatója.