Január elsejétől újabb 15 százalékkal nőttek a nyugdíjak

2023. január 03. 13:05
Az új év újabb nyugdíjemelést hozott. Január elsejétől újabb 15 százalékkal nőttek a nyugdíjak – közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Magyarország kormányának hivatalos közösségi oldalára feltöltött bejegyzésében.
Január elsejétől újabb 15 százalékkal nőttek a nyugdíjak
A kormányszóvivő ismertette: 
 
ez átlagnyugdíjnál havi 27 120, illetve a 13. havi nyugdíjat is figyelembe véve, évi 352 560 forintos emelést jelent.
 
A kormány a mostani emeléssel megelőlegezi az idénre becsült inflációt, ami a háború és a brüsszeli szankciók miatt jóval magasabb, mint az előző években volt. 
 
Videó:
 
 
forrás: magyarnemzet.hu

Kapcsolódó cikkek

Most jött a hír: lemondott a lengyel agrárminiszter

2023. április 05. 14:09
Lemondott Henryk Kowalczyk lengyel mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter. A leköszönő tárcavezető a Lengyelországba beáramló ukrán gabonaexporttal hozta összefüggésbe döntését.
 
Döntését sajtókonferencián bejelentve a miniszter emlékeztetett: múlt szerdán összehívta az agrárkerekasztalt, melyen a gazdák, valamint az élelmiszer-feldolgozó és exportcégek képviselőivel megállapodtak a többi között abban, hogy a kormány korlátozza az ukrán gabona és más mezőgazdasági termékek behozatalát, meggyorsítja ezeknek a harmadik országokba irányuló tranzitját, és kárpótolja a lengyel gazdákat.

Pénteken folytathatják a tüntetést a német gazdák

2024. január 24. 11:50
A január 15-ei, berlini nagy demonstrációt követően a gazdák szövetsége ezen a héten a Bundestag tagjaival folytatott tárgyalásokra összpontosít.
 
Ezzel együtt egyes csoportok most is spontán tiltakozó akciókat szerveznek Bajorország-szerte – írja a Wochenblatt.