Januárig 470 ezer tonna cukorrépa érkezik vasúton a kaposvári cukorgyárba

2023. szeptember 27. 15:34
A Rail Cargo Hungaria (RCH) megkezdte a cukorrépa beszállítását a Magyar Cukor Zrt. kaposvári gyárába - tájékoztatta a cég az MTI-t.
Közleményükben azt írták: a cukortermeléshez szükséges alapanyagot vasúton az RCH fuvarozza, a termés mintegy fele közúton jut el a gyárba.
Januárig 470 ezer tonna cukorrépa érkezik vasúton a kaposvári cukorgyárba

A piacvezető vasúti árufuvarozó vállalat 2024 január végéig mintegy 40 magyarországi feladóállomásról 450-470 ezer tonna terményt továbbít az egyetlen magyarországi cukorgyárba – jegyezték meg.

Hozzátették, a társaság szerelvényei több mint 150 ezer kilométert tesznek meg a feldolgozási kampány 125-130 napja alatt, naponta átlagosan 4 cukorrépa-vonat közlekedik a magyar vasúti hálózaton, és nem ritkán a Rail Cargo Hungaria vonatai 450 kilométernél távolabbról is fuvaroznak majd terményt.
 
A társaság kitért rá, hogy a vontatási villamosenergia ára csökkent ugyan a tavalyi kampányidőszakhoz képest, de még mindig többszöröse a korábbi évek árszintjének.
 
Emellett a vasúti infrastruktúrán folyó számos pályafelújítási munka nehezíti és drágítja a vasúti fuvarozást a közúttal szemben, és állítja kihívás elé a céget – hívták fel a figyelmet.

A Rail Cargo Hungaria kiemelte, hogy a kampány lebonyolítása magas szintű logisztikai szervezettséget igényel a vállalattól annak érdekében, hogy teljesíteni tudja a megnövekedett fuvarfeladatot.
 
A CÉG UTALT RÁ, HOGY A MAGYAR GAZDÁK IDÉN A TAVALYINÁL LÉNYEGESEN NAGYOBB TERMŐTERÜLETEN, 14 EZER HEKTÁRON VETETTEK CUKORRÉPÁT A GYÁRNAK.
 
Az augusztusig kedvező időjárás magas, 62-65 tonna körüli termésátlagot eredményezett hektáronként, a termény cukortartalma várhatóan átlagos lesz – olvasható a közleményben.
 
Forrás: magyarmezogazdasag.hu

 

Kapcsolódó cikkek

Rovarfehérje van az élelmiszerben? Most már tudni fogod!

2023. február 01. 13:42
Egyedi jelölést és elkülönítést kapnak a rovarfehérjéket tartalmazó termékek.
 
A vásárlók pontos tájékoztatása érdekében módosítja az élelmiszerek jelölési rendeletét az Agrárminisztérium, hogy a rovarfehérjéket tartalmazó termékek jól megkülönböztethetők és elkülöníthetők legyenek a boltok polcain – jelentette be Nagy István tárcavezető.

Csaknem egyharmadával nőtt a Kométa árbevétele tavaly

2023. április 03. 13:56
Csaknem 30 százalékkal, 75,4 milliárd forintra növelte konszolidált nettó árbevételét 2022-ben a kaposvári székhelyű Kométa - közölte az olasz családi tulajdonban lévő húsfeldolgozó a BÉT honlapján közzétett éves jelentésében.
Az adózott eredmény kismértékben csökkent, a 2021-es 1,341 milliárdról 1,313 milliárd forintra.
 
A kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti nyereség (EBIDTA) 3,177 milliárd forintról 2,872 milliárd forintra esett.