Játék, vagy az agrárszakképzés következő szintje?

2022. november 30. 09:19
Komplex, több területen is alkalmazható technológiai rendszer bevezetésének első állomása a virtuális valóságon (VR) alapuló gépbemutató, 3D-s modell kiegészítéssel, mely hozzájárulhat az agrárszakképzés fejlesztéséhez és innovációs tevékenységeinek támogatásához.
 
Gyakorlatias képzés és interaktív túra
Az országban elsőként Jánoshalmán, a Déli ASzC Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium egyik termében adták át a Pix VR Training Kft. virtuális valóság oktató pilot projektjét.
Játék, vagy az agrárszakképzés következő szintje?
A projekt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat 236 millió forintos támogatásából valósult meg.
 
A virtuális valóságon alapuló oktatórendszerrel megreformálható a korábbi szakképzési struktúra.
 
A képzésnek igazodnia kell a munkáltatók követelményeihez.
Az oktatási rendszernek az elmúlt időszakban számos kihívással kellett szembenéznie, mint például a koronavírus világjárvány, amely komolyan befolyásolta a hagyományos tantermi oktatást.
 
Szinay Attila, az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára az átadás során azt mondta, hogy hazánk agrárgazdaságának megerősítéséhez illetve hazai és nemzetköz versenyképességének növeléséhez nélkülözhetetlen az új generációk megszólítása.
 
Olyan képzési rendszerre van szükség, amelynek keretében a megszerezhető ismeretek a folyamatosan fejlődő piac követelményeihez igazodnak.
 
„Fontos, hogy az agrárszakképzési centrumok és a szakképző iskolák a jövőben olyan tudásközpontokká váljanak, ahol az összetett képzés és az elméleti tananyag mellett súlyponti szerepet kapjanak a gyakorlati ismeretek. Komoly tudással, felkészültséggel felvértezett fiatal szakemberekre van szükség, ehhez viszont nélkülözhetetlen a szemléletváltás és az oktatás digitalizációja”– emelte ki az államtitkár.
 
Forrás: agraragazat.hu

Kapcsolódó cikkek

Engedélykiterjesztést kapott egy atkaölő permetezőszer

2024. március 05. 16:15
Érdemes ismerni a módosításokat.
 
A Nébih alma, körte, cseresznye, szilva és növényházi paradicsom kultúrákra is kiterjesztette a Kanemite 15 SC atkaölő szer engedélyokiratát – írja a fruitveb.hu.

Az EU lazítana a génmódosított növényekre vonatkozó szabályokon

2023. augusztus 04. 13:40
A nemrég nyilvánosságra került tervezet szerint az Európai Bizottság a géntechnológiával módosított szervezetekre vonatkozó szabályok felülvizsgálatát javasolja. Az EU szerint a lépéssel a gazdálkodók ellenállóbb növényeket termelnek, csökkentik a vegyi növényvédő szerek használatát és magasabb tápértékű élelmiszereket kínálnak a fogyasztóknak. Csakhogy ezt nem mindenki hiszi el. A magyar stratégia nem változik a génmódosított növényeket illetően. Hazánk továbbra is kiáll a magyar mezőgazdaság GMO-mentessége mellett.