Jó hír a Dunaferr dolgozóinak

2023. március 08. 11:54
Néhány napon belül érkezik a februári bérük – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Czomba Sándor kiemelte, fontos a gyárban dolgozók munkahelyének megőrzése, ezért döntött úgy a kormány, hogy fél évig átvállalja a munkabéreket. Ez 16 milliárd forint, amelyből már 7 milliárd forintot kifizettek.
Jó hír a Dunaferr dolgozóinak
Az államtitkár úgy vélte, ha a Dunaferr bedől, akkor a teljes térség óriási probléma előtt áll, a magyar kormány ezt látva több lépést is tett, jelenleg is zajlanak a tárgyalások a gyár további működtetéséről.
 
Ugyanakkor jelezte, a Dunaferr hosszú évek óta tolja maga előtt azokat a problémákat, amelyek az elhibázott privatizáció kapcsán felmerültek.
 
Czomba Sándor a műsorban beszélt a mobilitási támogatásról, amellyel azokat akarják segíteni, akik tartózkodási helyüktől több tíz kilométerre találnak munkalehetőséget.
 
Részletezte, hogy fél éven át, 10 kilométerenként durván 10 000 forintot kapnak havonta utazási költségeik támogatására azok, akiknek a tartózkodási helye és a munkahelye 10 és 60 kilométer közti távolságra van.
 
Amennyiben ez a távolság meghaladja a 60 kilométert, akkor lakhatási támogatást ajánlanak fel, amely szintén hat hónapra szól, havi összege pedig nagyjából 160 ezer forint.
 
Szólt a közfoglalkoztatásból kilépők versenyszférában elhelyezkedését segítő programról is.
 
Az elmúlt tíz év folyamatos és tervszerű foglalkoztatás-, illetve gazdaságpolitikája tette lehetővé, hogy most Magyarországon a foglalkoztatottak száma eléri a 4,7 milliót – jelentette ki.
 
forrás: infostart.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy Dutra 1000 típusú traktort újíttatott fel a budapesti Szent Ferenc Kórház

2023. április 24. 11:10
De van itt még több gép is, amire "ráférne egy kis fényezés".
 
Szép, de nehéz feladatot vállalt magára a budapesti Szent Ferenc Kórház: a magyar mezőgazdasági gépipar emlékét őrző ősrégi traktorokat újítanak fel annak érdekében, hogy a kórház által, többek között gyógyhatású termékekhez történő felhasználás céljából telepített levendulásban hasznát tudják venni ezeknek.

Varga Mihály: A kormány legfőbb célja az áremelkedések mérséklése

2022. december 05. 11:02
A kormány legfőbb célja a következő időszakban, hogy mérsékelje az áremelkedéseket, és mindent megtegyen azért, hogy az infláció elkezdjen csökkenni - erről beszélt a pénzügyminiszter a tegnapi Bayer show-ban. Varga Mihály azt is elmondta, hogy jelenleg is a jövő évi költségvetés újratervezésén dolgoznak, hiszen az elmúlt időszakban jelentősen megváltozott az inflációs helyzet.