Karbantartják a tihanyi Őrtorony-kilátót

2023. május 25. 13:52
A Bakonyerdő Zrt. közösségi oldalán közölte, hogy az elkövetkezendő napokban lezárják a tihanyi Őrtorony-kilátót a karbantartási munkák idejére.
Karbantartják a tihanyi Őrtorony-kilátót
A Balatonfüredi Erdészet kezelésében álló Tihanyi-őrtorony kilátó a Tihanyi-félsziget északi részén, a Külső-tótól nyugatra, a 216 m magas Apáti-hegyen épült. Az építmény organikus anyagokból, az egykor ott található római őrtornyokat idéző formában készült, fa és helyi terméskő felhasználásával.
 
A Bakonyerdő Zrt. Facebook oldalán közölte: a kilátó fa szerkezeti részeit nem kímélte az idő, így szükségessé váltak a csiszolási és festési munkák, azonban a kilátó hamarosan megszépülve várja majd a látogatókat.
 
forrás: turizmus.com
 

Kapcsolódó cikkek

A hétvégén ismét megnyílik a Sándor-palota a nagyközönség előtt

2023. május 08. 18:09
A hétvégén ismét megnyílik a köztársasági elnök hivatalának otthont adó budavári Sándor-palota a nagyközönség előtt, Novák Katalin köztársasági elnök beiktatásának első évfordulóján.

Húsz szolgáltatót mutat be Siófok őszi GasztroFok térképe

2023. október 19. 15:48
A Balatonnál idén az őszi időszak újdonsága október végén, Siófokon a GasztroFok kulináris összefogás elindulása, mely a térség gazdag bor és gasztronómiai palettájának bemutatását, körbekóstolását tűzte ki célul Széplaktól Sóstóig, Kilititől Szabadiig, bevonva a helyi termelőket, szolgáltatókat.