Karbantartják a tihanyi Őrtorony-kilátót

2023. május 25. 13:52
A Bakonyerdő Zrt. közösségi oldalán közölte, hogy az elkövetkezendő napokban lezárják a tihanyi Őrtorony-kilátót a karbantartási munkák idejére.
Karbantartják a tihanyi Őrtorony-kilátót
A Balatonfüredi Erdészet kezelésében álló Tihanyi-őrtorony kilátó a Tihanyi-félsziget északi részén, a Külső-tótól nyugatra, a 216 m magas Apáti-hegyen épült. Az építmény organikus anyagokból, az egykor ott található római őrtornyokat idéző formában készült, fa és helyi terméskő felhasználásával.
 
A Bakonyerdő Zrt. Facebook oldalán közölte: a kilátó fa szerkezeti részeit nem kímélte az idő, így szükségessé váltak a csiszolási és festési munkák, azonban a kilátó hamarosan megszépülve várja majd a látogatókat.
 
forrás: turizmus.com
 

Kapcsolódó cikkek

Interaktív tér, rétessütés a megújult tatai Malomkertben

2023. június 08. 14:09
Június 16-án nyit a megújult Malomtörténeti Élménypark, amely gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt maradandó malomipari élményt kínál majd.
„A Tatai Angolkert több fázisú rehabilitációjának egyik utolsó elemeként jött létre a Jenő-malomnak és malomudvarának, illetve az egykori Kristály fürdő területének turisztikai célú fejlesztése. Az európai uniós pályázatban Tata önkormányzata célul tűzte ki, hogy méltó emléket állít a tatai molnárok életének, aminek jegyében a Jenő-malmot interaktív kiállítótérrel ellátott, működőképes malommúzeummá alakítja át összhangban a „Tata, az élővizek városa” településimázzsal. 

Korcsolyázás és jótékonyság: megnyílt a Budapesti Karácsonyi Vásár

2023. november 30. 19:12
Kitárta kapuit a Deák Ferenc téren a Budapesti Karácsonyi Vásár, a Városháza parkban pedig a jégpálya és a karácsonyi élménypark, ahová a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági cipősdoboz-akciója is kitelepült.