Kedden eldől, hogy lesz-e Volán-sztrájk!

2024. január 22. 13:55
A MÁV-Volán csoport vezérigazgatója 2024. január 23. napjára összehívott CSÉT ülésen fog újabb bérfejlesztési ajánlatot tenni az 56 ezer munkavállalót képviselő reprezentatív szakszervezetek számára.
 
Kedden eldől, hogy lesz-e Volán-sztrájk!
A SZAKSZ a korábbi 112.500,- Ft/hó/fő bérköveteléséből visszalépett jelenleg 90.000,- Ft/fő/hó összegre, de ezzel elment a falig, tehát abban az esetben, ha ezt a béremelést a Volánbusznál nem kapják meg a munkavállalók, akkor január 28-29. napján a kétnapos sztrájk megtartásra kerül.
 
A 10 400 autóbuszvezető közül közel 6000 kolléganő, kolléga írta alá a SZAKSZ sztrájktámogatását felmérő ívet, így abban az esetben, ha a január végi Volán-sztrájk meg lesz tartva, akkor a korábbinál annak nagyobb munkavállalói támogatottsága lesz!
 
Dobi István
elnök
 
forrás: szaksz.hu

Kapcsolódó cikkek

Lázár János: Itt az ideje a rendszerváltásnak a jegyek és bérletek terén is

2023. december 07. 18:49
Lázár János, Magyarország építési és közlekedési minisztere közösségi oldalán egy átfogó reformra vonatkozó elképzelést osztott meg. A tervezet értelmében többek között 65 év felett és 14 év alatt ingyenesen utazhatna mindenki Magyarországon.

Csak feltételekkel maradhat fenn az üzemanyag-árstop

2022. november 28. 12:00
A kis kutak a héten sem kapnak üzemanyagot. Közben a nagyobb láncok is korlátozásokat vezetnek be. A sofőrök egy része így kénytelen több kutat körbejárni, hogy megteljen a tank. Közben a Magyar Ásványolaj Szövetség emlékeztet: már most komoly ellátási problémák vannak.
 
„Azt gondolom, a kormányzatnak is el kell döntenie, hogy árat szabályozunk vagy üzemanyaggal látjuk el a piacot. Én azt gondolom, hogy a korlátozások ma már nagyobb kárt okoznak, mint amit az árnövekedés okozott a múltban” – nyilatkozta az ATV-nek Grád Ottó, a szövetség főtitkára.