Kedden eldől, hogy lesz-e Volán-sztrájk!

2024. január 22. 13:55
A MÁV-Volán csoport vezérigazgatója 2024. január 23. napjára összehívott CSÉT ülésen fog újabb bérfejlesztési ajánlatot tenni az 56 ezer munkavállalót képviselő reprezentatív szakszervezetek számára.
 
Kedden eldől, hogy lesz-e Volán-sztrájk!
A SZAKSZ a korábbi 112.500,- Ft/hó/fő bérköveteléséből visszalépett jelenleg 90.000,- Ft/fő/hó összegre, de ezzel elment a falig, tehát abban az esetben, ha ezt a béremelést a Volánbusznál nem kapják meg a munkavállalók, akkor január 28-29. napján a kétnapos sztrájk megtartásra kerül.
 
A 10 400 autóbuszvezető közül közel 6000 kolléganő, kolléga írta alá a SZAKSZ sztrájktámogatását felmérő ívet, így abban az esetben, ha a január végi Volán-sztrájk meg lesz tartva, akkor a korábbinál annak nagyobb munkavállalói támogatottsága lesz!
 
Dobi István
elnök
 
forrás: szaksz.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hét maradt: mi lesz a megújulóenergia-szektor sorsa Magyarországon?

2023. március 24. 11:46
A magyar kormánynak már csak egy hete maradt a korlátozások feloldására.
 
Nehéz terep a megújulóknak
A háborús helyzet nyomán kialakuló nemzetközi folyamatok az elmúlt időszakban sok helyütt a zöldenergia felé fordították a döntéshozók figyelmét, megfigyelhető egy trend, mely szerint a legtöbben megújuló energiaforrásokkal igyekeznek helyettesíteni a környezetszennyező szenet, olajat és gázt - írta meg a qubit. Magyarországon ugyanakkor nem a megújuló energiaforrások állnak a fejlesztések középpontjában.

Külföldi dömpingméz – Bajban a hazai termelők és a beporzás jövője

2023. március 14. 11:41
Esztergomi óvodában ünnepli a Beporzók napját a Tehetsz méh többet!
 
Jelentősen visszaesett a hazai termelői méz forgalma tavaly, ami nemcsak a méhészeket hozza nehéz helyzetbe, de hosszabb távon a beporzást is kérdésessé teszi az agráriumban – figyelmeztetnek a Tehetsz méh többet! program támogató szervezetei a Beporzók napja alkalmából.
 
A kínai méz mellett 2022-ben az ukrán is dömpingáron jelent meg a hazai forgalomban. Mindez súlyos problémát okozhat az élelmiszer-termelésben, mert a mézet lehet importálni, de a haszonnövények többségének elengedhetetlen beporzást nem.