KEDVEZŐBBÉ VÁLTAK AZ ÖNTÖZÉSFEJLESZTÉSI TÁMOGATÁS FELTÉTELEI

2022. november 15. 10:50
z öntözésfejlesztést szolgáló beruházások sikeres megvalósítása érdekében az Agrárminisztérium 30%-kal megemelte a megvalósításhoz kapcsolódóan elszámolható kiadási összegeket a Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett, „A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése” című pályázat vonatkozásában – jelentette be Nagy István agrárminiszter.
 
A tárcavezető hangsúlyozta,  a fejlesztések megvalósításához kapcsolódóan elszámolható kiadási összegek az emeléssel a jelenlegi piaci árakhoz lettek igazítva. Így a gazdák még nagyobb biztonsággal valósíthatják meg tervezett beruházásaikat - tette hozzá.  
KEDVEZŐBBÉ VÁLTAK AZ ÖNTÖZÉSFEJLESZTÉSI TÁMOGATÁS FELTÉTELEI
Kiemelte, hogy az öntözésfejlesztés a magyar mezőgazdaság versenyképességének megtartásához és további növeléséhez elengedhetetlen. Különösen fontos ezt hangsúlyozni az idei évben, amikor Magyarország termőterületeinek nagy részét súlyos szárazság sújtotta. Nagy István rámutatott, közös érdekünk az öntözött területek nagyságának a növelése. Ehhez nyújt segítséget a kiírás, amely átfogóan biztosít fejlesztési forrást minden, az öntözéshez kapcsolódó tevékenységhez.  
 
A miniszter arra is felhívta a figyelmet, hogy az öntözésfejlesztési támogatás évek óta folyamatosan a gazdák rendelkezésére áll, és a kérelmek beadására ennek a pályázati konstrukciónak a keretében még 2023. június 30-ig van lehetőség.
 
Forrás: agrarunio.hu

Kapcsolódó cikkek

Újra megrendezésre kerül az agráripari innovációkat bemutató Agrártájoló Mosonmagyaróváron!

2023. március 30. 14:38
Az agrárium fenntarthatósági kérdései lesznek a középpontban április 13-án: a szektor legkiemelkedőbb szereplői mutatják be a legújabb fejlesztéseiket, s a programokon az ágazat aktuális kihívásairól és lehetőségeiről beszélgetnek a Széchenyi István Egyetem kutatói és az szakma elismert szakértői.
 
A régió legnagyobb agrár fókuszú szakmai kiállítását és konferenciáját a koronavírus-járvány okozta kényszerszünet óta másodszor rendezi meg a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kara és az Óvári Gazdászok Szövetsége társszervezésben. 

Itt vannak az aktuális pályázati lehetőségek, fontos határidőkkel

2023. február 02. 14:46
Az Agroinform.hu összefoglalója az aktuális mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatásokról.