Kenyából érkezik a legtöbb bazsalikom

2023. augusztus 15. 15:34
Meglepő hírről számolt be a freshplaza.de hírportál, miszerint jelenleg az európai piacra kerülő bazsalikomnak mintegy 80%-a Kenyából származik. Hűtött légi szállítással fél napon belül ér a termék az öreg kontinensre.
 
Kenyából érkezik a legtöbb bazsalikom
Bár drágábban, de Izraelből is érkeznek bazsalikomszállítmányok, valamint Marokkóból is, de az utóbbi országban termesztett bazsalikom minősége gyengébb.
Az európai piacot a nyári időszakban meghatározó olasz bazsalikom idei szezonja nem indult megfelelően, mert a március közepi, április eleji vetési időszakban nagyon esős volt az időjárás, a magok nagy része tönkrement a talajban, a termelőknek újra kellett vetniük.
Bazsalikom, a fűszerek királya | Diéta és Fitnesz
Júniusban, a betakarítás kezdetén derűlátóak voltak a nagy kereslet és az értékesítési ár láttán, július elejétől azonban a hőség miatt nem jól fejlődnek a növények, ezért az európai kínálat nagyon korlátozott.
 
Forrás: freshplaza.de/Kertészet és Szőlészet

Kapcsolódó cikkek

Több Nyírfacukor szaloncukrot hívott vissza a Lissé Édességgyár Kft.

2023. november 16. 17:51
Minőségmegőrzési időn belüli termékromlás miatt a Lissé Édességgyár Kft. visszahívta a forgalomból a „Nyírfacukor szaloncukor – többféle ízesítésben” termékeket – olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

Halálos szalmonella érkezett az ukrán baromfihússal!

2024. április 10. 13:07
Halált is okozhat az a szalmonella-változat, mely ukrán baromfihússal érkezett Európába.