Két mezőgazdasági szakiskola energetikai korszerűsítését adta át Fazekas Sándor

2016. április 01. 12:49
Egy ceglédi és egy kenderesi mezőgazdasági szakiskola energetikai korszerűsítését adta át csütörtökön a földművelésügyi miniszter.

Fazekas Sándor a 65 éves kenderesi iskola projektzáróján elmondta: a pályázati forrásból az intézmény hét épülete újult meg. A tanügyi épületben, a könyvtárban, a tankonyha épületében és a tanműhelyekben homlokzati fal-és padlásfödém szigetelésére, nyílászárók cseréjére is sor került.

Kép letöltése
 
Kenderes
Fotó: Pelsőczy Csaba/FMA ceglédi iskolában új hőszigetelést, modern nyílászárókat kapott a főépület mellett a tornacsarnok, a melléképület és a két tanműhely.

Fazekas Sándor elmondta:a beruházásoknak köszönhetően a fűtésköltségekben jelentkező megtakarításokat további beruházásokra, az oktatás színvonalának javítására tudják fordítani.

A miniszter beszélt arról is, hogy a mezőgazdaságban korszerű, gyakorlatias, piacképes tudásra van szükség. Ennek feltételei pedig adottak, hiszen tangazdaságok működnek az intézmények keretei között. Az FM agrárszakképző intézményeiben az a cél, hogy korszerű, szakmai műveltségre tegyenek szert a tanulók és ezáltal megtalálják a megélhetésüket biztosító munkát - mondta.

Kép letöltése
 
Cegléd
Fotó: Pelsőczy Csaba/FMA Földművelésügyi Minisztérium (FM) tájékoztatása szerint az oktatási intézmények felújítása a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretén belül, száz százalékos uniós finanszírozásból valósult meg.

Több mint 130 millió forintból újult meg a Kenderesi Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium, csaknem 150 millió forintból korszerűsödött a ceglédi Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakképző Iskola.

FM

Kapcsolódó cikkek

Tilos lesz magánügyeket intézni a munkahelyi számítógépeken

2019. február 22. 08:45
A munkahelyi számítógépet a dolgozó csak munkára használhatja - mondja ki egy új jogszabály, amely a céges számítógépek és telefonok használatáról szól, és az uniós adatvédelmi rendhez, a GDPR-hoz kötődik.

Így trükköznek a gyógyszerekkel az élelmes magyarok: tényleg sokat spórolnak

2020. február 18. 08:31
Egyre több a napsütés, hosszabbodnak a nappalok, azonban a megbetegedések is egyre gyakoribbak, hiszen február közepére már kimerülnek vitamintartalékok, az immunrendszer ellenállóképessége lecsökken. Korábbi cikkünkben kiszámoltuk, megéri-e a vény nélküli gyógyszerekkel azonos hatóanyagú csak vényre kapható gyógyszereket íratni az orvossal, több marad-e így a pénztárcánkban. Most azt vizsgálta a Pénzcentrum, hogy vény nélkül kapható gyógyszerek esetében igaz-e a legenda, hogy nagy kiszerelésben véve jobban járunk.