Két mezőgazdasági szakiskola energetikai korszerűsítését adta át Fazekas Sándor

2016. április 01. 12:49
Egy ceglédi és egy kenderesi mezőgazdasági szakiskola energetikai korszerűsítését adta át csütörtökön a földművelésügyi miniszter.

Fazekas Sándor a 65 éves kenderesi iskola projektzáróján elmondta: a pályázati forrásból az intézmény hét épülete újult meg. A tanügyi épületben, a könyvtárban, a tankonyha épületében és a tanműhelyekben homlokzati fal-és padlásfödém szigetelésére, nyílászárók cseréjére is sor került.

Kép letöltése
 
Kenderes
Fotó: Pelsőczy Csaba/FMA ceglédi iskolában új hőszigetelést, modern nyílászárókat kapott a főépület mellett a tornacsarnok, a melléképület és a két tanműhely.

Fazekas Sándor elmondta:a beruházásoknak köszönhetően a fűtésköltségekben jelentkező megtakarításokat további beruházásokra, az oktatás színvonalának javítására tudják fordítani.

A miniszter beszélt arról is, hogy a mezőgazdaságban korszerű, gyakorlatias, piacképes tudásra van szükség. Ennek feltételei pedig adottak, hiszen tangazdaságok működnek az intézmények keretei között. Az FM agrárszakképző intézményeiben az a cél, hogy korszerű, szakmai műveltségre tegyenek szert a tanulók és ezáltal megtalálják a megélhetésüket biztosító munkát - mondta.

Kép letöltése
 
Cegléd
Fotó: Pelsőczy Csaba/FMA Földművelésügyi Minisztérium (FM) tájékoztatása szerint az oktatási intézmények felújítása a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretén belül, száz százalékos uniós finanszírozásból valósult meg.

Több mint 130 millió forintból újult meg a Kenderesi Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium, csaknem 150 millió forintból korszerűsödött a ceglédi Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakképző Iskola.

FM

Kapcsolódó cikkek

Gyógyító erdő és kétmillió orchidea vár a magyar határtól pár percre

2019. szeptember 06. 08:06
Remek kirándulóhely, meleg őszi napokon is hűvös és árnyas az ősbükköse, egynapos túrázásra pedig jobbat nem is ajánlhatnánk, mint a magyar-szlovén határtól 12 kilométerre lévő, többségében magyarok lakta Dobronakot (Dobrovnikot), azaz Lendvavásárhelyet.  A Göcsej és az Őrség találkozásánál járunk, de már Szlovéniában. Ez a dimbes-dombos vidék remek a sétáláshoz, a kerékpározáshoz, a horgászáshoz és a gombászáshoz is – egy pozitív, gyógyító energiákkal és erős földsugárzással bíró hely.

Az új cafeteriarendszer kihívást jelent az önkéntes nyugdíjpénztáraknak

2016. szeptember 30. 08:30
A munkavállalók számára továbbra is fontos a nyugdíj- és egészségpénztári megtakarítás, ezért a cafeteriarendszer várható átalakítása után a készpénzes béren kívüli juttatás egy része jelentheti a fedezetet az egyéni befizetésekre - derül ki az Önkén