Két új pályázat jelent meg az erdészek számára

2017. március 29. 08:13
Két új pályázatot hirdettek meg az erdőgazdálkodók számára a Vidékfejlesztési Programban. A felhívások erdészeti beruházásokra, illetve erdészeti genetikai erőforrások fejlesztésére nyújtanak támogatást.

Két új erdészeti pályázatot jelentett meg a Miniszterelnökség március 27-én a Vidékfejlesztési Programban. Az új kiírások összesen 6,24 milliárd forint értékben nyújtanak támogatást erdészeti beruházásokra, és fejlesztésekre. A támogatást az erdőgazdálkodás hatékonyságának javítása érdekében gépek, eszközök beszerzésére, valamint az erdei gomba, gyógynövény és vadgyümölcs feldolgozását, tárolását szolgáló fejlesztések elősegítésére lehet felhasználni. Az erdészeti ágazat technológiai színvonalának javítására maximum 100 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető.

A genetikai erőforrások fejlesztése a Miniszterelnökség szerint a magyarországi erdészeti fafajok genetikai változatosságának hosszú távú fenntartásához járul hozzá. A már meglévő genetikai megőrzésre szolgáló területek fejlesztésére, illetve újabbak létrehozására 100 százalékos támogatási intenzitás mellett igényelhető forrás. 

A „Erdészeti genetikai erőforrások fejlesztése” című pályázatra 2017. április 28. és 2019. március 29. között nyújthatók be a kérelmek, az „Erdészeti technológiákra, valamint erdei termékek feldolgozására és piaci értékesítésére irányuló beruházások” elnevezésű felhívásra pedig 2017. június 1. és 2017. december 4. között lehet pályázni. A beérkezett kérelmeket értékelési szakaszonként bírálják el. 

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Pénzeső jön vidéken: ezek a pályázatok indulnak júniusban

2021. június 03. 12:01
Júniusban újabb öt pályázatot hirdet meg az Agrárminisztérium (AM) a Vidékfejlesztési programban, egyebek közt a precíziós gazdálkodásra átállás ösztönzésére – jelentette be a szaktárca mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

A rövid ellátási láncok fejlesztésére 20 milliárd forintos keretösszeggel 2016 decemberében hirdetnek pályázatot

2016. március 03. 13:05
A Vidékfejlesztési Program (VP) sok támogatási lehetőséget tartalmaz a borászat számára beruházásokra, technológia fejlesztésekre, innovációra, a pályázatok márciustól folyamatosan jelennek meg - mondta az agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár Kiskőrösön.