Kétnapos sztrájkot jelentettek be a Ryanair brüsszeli pilótái

2023. július 07. 14:42
Július 15 és 16 között sztrájkolnak a Ryanair diszkont légitársaság pilótái, a brüsszeli Charleroi repülőtérről ezeken a napokon nem indulnak járatok - írta pénteken a RTBF közszolgálati média.
 
A munkabeszüntetés oka, hogy a menedzsment úgy döntött, a nyári, nagyobb forgalmú időszakban felülvizsgálja pilótái pihenőidejét. A hírportál szerint a cég vezetése nem reagált a pilóták ultimátumára.
Kétnapos sztrájkot jelentettek be a Ryanair brüsszeli pilótái
A magánszektorbeli alkalmazottak nemzeti szakszervezete (CNE) honlapján közzétett sajtóközleményben az áll, hogy a Ryanair októbertől fel kívánja mondani valamennyi Belgiumban állomásozó pilótája munka- és pihenési rendjét garantáló kollektív szerződést, annak ellenére, hogy ez törvényellenes.
 
A CNE szerint, aggályos az is, hogy a koronavírus járvány kitörésének kezdetén a pilóták bérét 20 százalékkal csökkentette a légitársaság, amit annak ellenére se hajlandók visszaállítani, hogy a vállalat ismét hatalmas nyereséget termel. "A vállalat még odáig is elmegy, hogy a jövőbeni kollektív tárgyalások előfeltételéül szabja, hogy a pilóták előbb mondjanak le a vállalat múltbeli mulasztásai miatt indított jogi lépéseikről. Ez egész egyszerűen munkavállaló alapvető egyéni jogainak lábbal tiprása" - olvasható a sajtóközleményben.
 
A szakszervezet arra is felhívta a figyelmet, hogy a Ryanair nem tartja be azokat a szabályokat, amelyek a Belgiumban működő összes többi légiközlekedési szereplőre vonatkoznak, ami tisztességtelen versenyelőnyt teremt más belga és európai légitársaságokkal szemben is.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Új nyugdíjszabályok: már 120 ezres ellátásnál is kérhető kivételes emelés

2023. január 10. 10:35
2023-ban változtak a méltányossági nyugdíjak egyes szabályai. Módosultak például a nyugdíj összegének méltányosságból történő emelésének, valamint a nyugdíjas személy részére adható egyszeri segélynek összeghatárai – figyelmeztet az Adó.hu.
 
A nyugellátások 2023. január havi emeléséről szóló kormányrendeletben kihirdetésre kerültek a nyugellátásokkal kapcsolatos méltányossági lehetőségek módosításáról szóló rendelkezések is – írja a portálon Molnárné Balogh Márta tb-szakértő.

Olyan energetikai fejlesztések folynak hazánkban, amilyenek még soha nem folytak

2023. február 27. 10:19
74 milliárd forintba kerülő fejlesztéscsomag jön, mutatjuk, mire költik el.
 
15 ezer beruházás
Ahogy arról már mi is beszámoltunk, a magyar nemzeti villamosenergia-hálózat fejlesztése drámaian gyors ütemben halad. A következő években több százmilliárd forintos új beruházások is várhatóak, főként uniós forrásokból - írta meg a g7.hu. Az a tény azonban, hogy a most induló projektek megvalósítása évekig tart, talán nem éppen az a hír, amit a hazai napenergia-rendszerek telepítésébe belevágók szerettek volna hallani. A g7 cikke szerint most a kormányzaton a sor, hogy lépéseket tegyen a háztetőkön elhelyezett napelemek hálózati visszakapcsolása érdekében. Az E.ON csoport a következő években több mint 15 ezer kisebb-nagyobb beruházást tervez megvalósítani a Dunántúlon és Pest megyében.