Kétnapos sztrájkot jelentettek be a Ryanair brüsszeli pilótái

2023. július 07. 14:42
Július 15 és 16 között sztrájkolnak a Ryanair diszkont légitársaság pilótái, a brüsszeli Charleroi repülőtérről ezeken a napokon nem indulnak járatok - írta pénteken a RTBF közszolgálati média.
 
A munkabeszüntetés oka, hogy a menedzsment úgy döntött, a nyári, nagyobb forgalmú időszakban felülvizsgálja pilótái pihenőidejét. A hírportál szerint a cég vezetése nem reagált a pilóták ultimátumára.
Kétnapos sztrájkot jelentettek be a Ryanair brüsszeli pilótái
A magánszektorbeli alkalmazottak nemzeti szakszervezete (CNE) honlapján közzétett sajtóközleményben az áll, hogy a Ryanair októbertől fel kívánja mondani valamennyi Belgiumban állomásozó pilótája munka- és pihenési rendjét garantáló kollektív szerződést, annak ellenére, hogy ez törvényellenes.
 
A CNE szerint, aggályos az is, hogy a koronavírus járvány kitörésének kezdetén a pilóták bérét 20 százalékkal csökkentette a légitársaság, amit annak ellenére se hajlandók visszaállítani, hogy a vállalat ismét hatalmas nyereséget termel. "A vállalat még odáig is elmegy, hogy a jövőbeni kollektív tárgyalások előfeltételéül szabja, hogy a pilóták előbb mondjanak le a vállalat múltbeli mulasztásai miatt indított jogi lépéseikről. Ez egész egyszerűen munkavállaló alapvető egyéni jogainak lábbal tiprása" - olvasható a sajtóközleményben.
 
A szakszervezet arra is felhívta a figyelmet, hogy a Ryanair nem tartja be azokat a szabályokat, amelyek a Belgiumban működő összes többi légiközlekedési szereplőre vonatkoznak, ami tisztességtelen versenyelőnyt teremt más belga és európai légitársaságokkal szemben is.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Fontos! Módosul az egyik rezsitámogatás

2023. február 01. 13:46
Érdemes figyelni a változásokra.
 
A 2022. október 20-án nyílt, KKV-k Feldolgozóipari Energiaköltség és Beruházási Támogatási Programja január 13-án, a főbb pontjaiban módosult és kibővült - írja a nak.hu
 
A változások az „A” komponens esetében, a feldolgozóipari vállalkozásoknál
A regisztráció legkésőbb 2023. április 30. 19:00-ig kezdeményezhető.
 
A korábban regisztrált, 2022. október, november, december havi számlák mellet már a 2023. január, február és március havi számlákat is figyelembe lehet venni.

Karácsony Gergely már lemehetett a megújított metróba, fényképeket küldött

2023. március 14. 12:10
A Nyugati tér az ország legforgalmasabb közösségi közlekedési csomópontja, aminek egyik legfontosabb elemét, a megújult és akadálymentesített metróállomást március 20-tól használhatják újra az utasok - írja Karácsony Gergely.
A főpolgármester fotókat közölt a megújított metróról. A közösségi oldalán azt írja: az állomást összesen hét mozgólépcső és egy ferde lift köti össze a felszínnel. A nagyobb, a tér felé vezető lejtaknában úgy tudták elhelyezni a ferde liftet, hogy ugyanúgy négy mozgólépcsőt építettek, mint eredetileg, 42 évvel ezelőtt. Amit oldalt látunk, az bizony az tartószerkezet szigetelése, amit az építészek az állomás arculatának részévé tettek.