Kézműves Kiválóságok Díj 2023, ahol Magyarország legfinomabb értékei versengenek!

2023. szeptember 12. 16:51
A Kézműves Kiválóságok Díjra való nevezés izgalmas időszaka következik! Magyarország legismertebb kézműves termelői készülnek bemutatni kreativitásukat és hagyományőrző szakértelmüket immár harmadik alkalommal. A díjra szeptember 25-ig lehet jelentkezni!
Kézműves Kiválóságok Díj 2023, ahol Magyarország legfinomabb értékei versengenek!
A Kézműves Kiválóságok Díj nem csupán elismerés a tehetséges kézműveseknek, hanem egy egész országot átölelő gasztronómiai ünnep is, ahol a legízletesebb szörpök, gyümölcslevek, lekvárok és mézek versengenek a legmagasabb elismerésért.
 
A verseny nem csupán a kóstolásról szól, hanem az alkotás szeretetéről és a hagyományok továbbvivéséről is.
Kézműves Kiválóságok Díj 2023, ahol Magyarország legfinomabb értékei  versengenek - Tulipgarden Cafe
A zsűri válogat: Szigorú zsűri bírálata garantálja a legjobb minőséget és autentikus ízeket. A zsűri tagjai a legkiválóbb szakemberek, akik érzékszervi minősítés és küllemi jellemzők alapján döntenek a győztesekről A díj kiírásához méltó zsűri gondoskodik arról, hogy a legapróbb részletekig átgondolt döntés szülessen meg.
 
Az eredményhirdetés izgalma azonban még várat magára. A győztesek október 22-én, az OMÉK-on vehetik át díjukat. Az ünnepélyes keretek között megrendezésre kerülő eseményen a nyertesek bemutatkozási lehetőséget kapnak, hogy személyesen is megismertessék termékeiket a nagyközönséggel.
 
A kategóriák, ahol a kiválóságokért versenyeznek:
 
  • Magyarország Szörpje 2023 I.- II. – III. helyezett
  • Magyarország Gyümölcsleve 2023 I.- II. – III. helyezett
  • Magyarország Lekvárja 2023 I.- II. – III. helyezett
  • Magyarország Méze 2023 I. – II. – III. helyezett
Legyen szó hagyományos családi receptekről vagy új, kreatív ízvariációkról, a Kézműves Kiválóságok Díja a tehetségnek és a szenvedélynek állít emléket.
 
Ne hagyja ki a lehetőséget!
 
Ha Ön is részt kíván venni ebben a kulináris kalandban, nevezze be termékeit szeptember 25-ig, és biztosítsa helyét a Kézműves Kiválóságok Díja versenyben.
 
Egyedülálló alkalom, hogy megmutassa, mit rejt a hagyományok és az alkotás szeretete.
 
Bővebb információ és jelentkezés: www.kezmuveskivalosagok.hu
 
forrás: agrotrend.hu

Kapcsolódó cikkek

Listeria miatti termékvisszahívás!

2023. június 09. 12:11
Visszahívta a forgalomból a Baromfirudacska 1000 g elnevezésű terméket az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. és a szállító Merian Foods Élelmiszeripari Kft.
 
Az ok pedig a Listeria monocytogenes baktérium esetleges jelenléte – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön az MTI-vel.

Magyarország ellenőrzi a hazai tárolókban lévő ukrán gabonát

2023. május 23. 16:29
Az élelmiszerlánc-felügyeleti szakemberek minden hazai gabonatárolót felkeresnek.
 
A kormány amellett, hogy az országon áthaladó ukrán gabonát és annak útját ellenőrzi, most a korábban hazánkba érkezett termények minőségét is megvizsgálja.
 
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő egy Facebookra feltöltött videóban beszélt arról, hogy a napokban az Agrárminisztérium által elrendelt célellenőrzés során az élelmiszerlánc-felügyeleti szakemberek minden hazai gabonatárolót – körülbelül 700 – felkeresnek és mintát vesznek az ott elhelyezett, de korábban nem vizsgált ukrán gabonatételből.