Kiderült, mikor folytatódik a Fertő tavi öko- és szabadidőpark fejlesztése

2023. november 08. 20:48
Az előkészítési munkálatok után október 24-én megjelent a közbeszerzési felhívás a Fertő tavi öko- és szabadidőpark fejlesztéséről – jelentette be az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára ma a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.
Kiderült, mikor folytatódik a Fertő tavi öko- és szabadidőpark fejlesztése
Ágh Péter kiemelte, a fejlesztés magyar költségvetési forrásból valósul meg, és összhangban lesz a tájra és a magyar építészet alapelveire vonatkozó előírásokkal. A fejlesztésnek a fenntarthatóság és a környezetvédelem szempontjainak figyelembevételével kell megvalósulnia, a táj jellegébe illeszkedve.
 
A fejlesztés célja az is, hogy a területen korábban jelen lévő funkciók a jövőben korszerűbb minőségben szolgálhassák az emberek kikapcsolódását,így megújul a strand a kiszolgáló létesítményekkel együtt, megújul a kikötő és kialakítanak egy zöld parkot is.Ágh Péter bízik benne, hogy a fejlesztés révén a partszakaszon olyan terület jön létre, amely hozzájárul a turizmus erősödéséhez, és azt mondta, a minisztériumban azon dolgoznak, hogy a ma még "torzó" beruházások lépésről lépésre megvalósulhassanak.
Új lendületet vesz a Fertő tavi beruházás
Nyul Zoltán, az ÉKM magasépítésért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy a Fertő tavi beruházásnál párhuzamosan zajlik két folyamat: az első az északi kikötő ideiglenes megnyitásának előkészítése.
A Fertő tavi vízitelep rekonstrukciójának jelenlegi állapota
 
A második a tervezési, kivitelezési közbeszerzési eljárás végigvitele, annak a tervező-kivitelezőnek a kiválasztása, aki 30 hónapos átfutási határidővel vállalja a szükséges műszaki tartalmak megvalósítását.
Megjelent a közbeszerzési felhívás a Fertő-tavi fejlesztésekről – Győr  Plusz | Győr Plusz
Azzal számolnak, hogy decemberig beérkeznek az ajánlatok, 2024 első fél évében pedig a szerződést megkötve megindulhatnak a tervezési, majd a kivitelezési munkák.Kiemelte, hogy a fejlesztés ütemezetten, visszafogottan, a környezetbe illeszkedően a lehető legtöbb zöldelemmel valósul meg.
 
Farkas Ciprián, Sopron polgármestere hangsúlyozta, a cél továbbra is az, hogy az emberek a magyar oldalon is olyan színvonalon élvezhessék a tó adottságait, mint az osztrák oldalon.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Bezár a mesterszauna a szentendrei V8 uszodában

2022. november 21. 09:10
Az elszabadult energiaárak miatt meghatározatlan időre bezár a szentendrei V8 uszoda és szabadidőközpontban működő mesterszauna.
A szaunaprogramokat üzemeltető Aufguss Kft. a közösségi médiában jelentette be, hogy november 18-tól a szentendrei V8-ban található ún. mesterszaunában – amely 40 négyzetméteres alapterületével a legnagyobb alapterületű hazai szaunák közé tartozik – a szaunaprogramok szünetelnek.

Jégpályák Éjszakája – jeges, esti bulira várják a korizókat több mint harminc jégpályán január 7-én

2023. január 04. 16:06
2016-ban indult útjára a Múzeumok Éjszakája és a Strandok Éjszakája ihlette rendezvénysorozat, a Jégpályák Éjszakája, amely hazánk legnagyobb télisport-rendezvénye.
Idén január 7-én, szombaton csúszhatunk a jégen az éj leple alatt több mint harminc helyen szerte hazánkban.