Kiírták a szaktanácsadási pályázatokat

2017. március 30. 08:54
A Vidékfejlesztési Program keretében is kiemelt figyelmet kap az agráriumban dolgozók és az érintett szaktanácsadók képzése, felkészítése, ezért 2017. március 28-án két új pályázati felhívást ismerhettek meg az érintettek – közölte a Miniszterelnökség.

A most megjelent felhívások egyike az agrár-, erdő-, és élelmiszergazdaság szereplőinek nyújtott tanácsadási szolgáltatások megvalósítása érdekében került kiírásra. A 13,91 milliárd forint keretösszegű pályázat esetében egyéni és csoportos szaktanácsadás lebonyolítására nyerhető támogatás.

A másik, mintegy 0,19 milliárd forint keretösszegű pályázat a szaktanácsadók továbbképzését szolgálja. A pályázat keretében hároméves időszakonként maximum 200.000 eurónak megfelelő forintösszegű támogatás igényelhető.

A "Szaktanácsadók továbbképzése" című pályázatra 2017. május 2. és 2017. november 30. között nyújthatók be a kérelmek, az "Mezőgazdasági, erdőgazdálkodási és élelmiszer-feldolgozáshoz kapcsolódó egyéni és csoportos szaktanácsadás" elnevezésű felhívásra pedig 2017. július 1. és 2017. december 29. között lehet pályázni a www.mvh.allamkincstar.gov.hu weboldalon. A beérkezett kérelmek elbírálására értékelési szakaszonként kerül sor.

A pályázati felhívások részleteiért kattintson:

Kapcsolódó cikkek

Egyelőre nem átütő siker az élelmiszeripari beruházási pályázat

2017. május 25. 08:12
A vártnál kevesebb, 55 élelmiszeripari közepes vállalkozás adta be eddig beruházási igényét az év elején indult, a NAK közreműködésével kialakított pályázatra – írja a nak.hu. Ennek okai, többek között, a jelentkezési feltételek szigorúsága, illetve korlátozó volta. A kamara igyekszik ezeken módosíttatni.

Megjelent a zöld civil szervezeteket támogató Zöld Forrás pályázat 2017. évi kiírása

2017. március 23. 08:14
Magyarország környezetpolitikai céljainak – úgy mint a természeti értékek védelme, az erőforrások takarékos-, hatékony- (fenntartható) használata, továbbá az emberi egészség környezeti feltételeinek javítása – a Nemzeti Környezetvédelmi Program ad átfogó keretet. A civil szervezetek kiemelkedő szerepet vállalnak abban, hogy e célkitűzések teljesüljenek.