Kisebb földcsuszamlás Szilvásváradon

2021. május 20. 11:23
Az intenzív esőzés miatt a Szilvásváradi Állami Erdei Vasút Halastó megállója közelében lévő töltés teljesen felázott és az átnedvesedett földtömeg rácsúszott a kisvasúti pályára.
Kisebb földcsuszamlás Szilvásváradon

Hála Istennek, most sokkal kisebb a baj, mint 2018-ban, amikor a Halastó és Fatelep megálló közötti szakaszon körülbelül 5 m-es szakadékot mosott ki a víz. Akkor a tátongó lyuk szélén a talpfák végei és a földkábelek is a levegőben csüngtek. Most a halastó megállója közelében lévő töltés teljesen felázott és az átnedvesedett földtömeg rácsúszott a kisvasúti pályára.

 

 

A helyreállítási munkálatok már ma elindultak. A kisvasút kollégái jelenleg a vízelvezetést végzik, holnap pedig a földmunka kezdődik meg. A kármentesítés miatt 2021. 05. 19-én, szerdán biztos nem közlekednek a kisvonatok Szilvásváradon, de ha terveink szerint tudunk haladni és nem kapunk újabb csapadékot, akkor már csütörtökön újra indulhat a közlekedés.

 

 

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az erdőállományban nem tapasztaltunk számottevő kárt, így az erdőgazdálkodási tevékenységünk zökkenőmentesen folytatódhat.

 

 

Az aktuális károk helyreállításáról és a menetrendszerinti közlekedés újraindításáról a facebook oldalunkon adunk hírt, kövessék figyelemmel.

Köszönjük megértésüket.

Forrás: Egererdő Zrt.
Fotó: Bakos Attila

www.fataj.hu

 

Kapcsolódó cikkek

Faanyagpiac, mi lesz veled?

2021. augusztus 13. 09:11
Az utóbbi időszakban soha nem látott magasságokba jutott a faanyag ára, és semmi nem mutatja, hogy ez a trend megfordulna. Pompeius óta tudjuk, hogy „Navigare necesse est, vivere non est necesse”, azaz „hajózni szükséges, élni nem muszáj”. Hasonló összefüggést láthatunk a faanyagnál is: szükséges, nélküle ugyanis nincs építőipar és sok minden más sem!

Tilalom lépett életbe az országban: ezekben a megyékben mától tilos a tűzgyújtás

2020. április 04. 07:55
2020. április 3-tól – a fokozott tűzveszély miatt – hét megyében életbe lép a tűzgyújtási tilalom. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza. Ugyanakkor kiemelt figyelmet kell fordítani arra is, hogy a kijárási korlátozás idején szabadterületi égetés nem végezhető.