Kormány: Az agroturizmusnak fontos helye van a turizmus palettáján

2024. február 15. 16:44
Fejlesztési stratégiát kap a magyar agroturizmus.
 
Elkezdődött a hazai agroturizmus fejlesztési stratégiájának kialakítása – közölte az aktív Magyarországért felelős államtitkárság ma, csütörtökön.
Kormány: Az agroturizmusnak fontos helye van a turizmus palettáján
Magyarországon 2200 termelő nyújt valamilyen turisztikai szolgáltatást jelenleg – Fotó: Shutterstock
 
Kiemelték: a termelői szolgáltatások fejlesztése számos előnnyel jár, hiszen nemcsak kiszámítható bevételforrást jelent a termelőnek, de új attrakciókkal bővül a vidéki turizmus kínálata, ráadásul rendkívül erős eszköze a helyi termékek iránti szemléletformálásnak is.
Agroturisztikai kutatás | Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat
Ahhoz azonban, hogy a termelők valódi élménygazdaságként működhessenek és mint turisztikai szolgáltatók sikeresen megjelenjenek, egy ágazatokon átívelő stratégiára van szükség. A stratégiát a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. megbízásából az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ készíti – közölték.
 
Hangsúlyozták, hogy az agroturizmusnak fontos helye van a turizmus palettáján, hiszen az agroturisztikai szolgáltatók egyszerre jelenthetnek attrakciót az élménygazdaságok lehetőségeinek kihasználásával, illetve működhetnek gasztronómiai szolgáltatóként is. Azon túl, hogy a szolgáltatók erősítik egy térség turisztikai vonzerejét, egyben növelik a vidék megtartó erejét, illetve a helyi termelők számára lehetőséget biztosít a turizmusban való megjelenés a több lábon állásra.
Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége - Turizmus.com - A szakma  központi hírforrása
A közlemény szerint hazánkban mintegy 2200 termelő nyújt valamilyen turisztikai szolgáltatást, legyen az étkeztetés, kóstoltatás, ételek közös elkészítése, túra alapú programok, vagy szállásadás. A széles szakmai körben készülő stratégia alkotásához bárki csatlakozhat a hamarosan elkészülő helyzetfeltárás véleményezésével – írták.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Baromfitartók, figyelem! Megjelent az a Kincstári Közlemény, amire mindenki várt

2023. január 25. 12:35
Megjelent a 4/2023. (I. 13.) számú Kincstár Közlemény, a baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások feltételeiről szóló 11/2019. (IV. 1.) AM rendelet (a továbbiakban: Támogatási rendelet) szerinti 2022/2023. támogatási év III-IV. tárgynegyedévre vonatkozó kifizetési kérelem benyújtásáról - írja a nak.hu

Mi az a baltacim? Hát a görögszéna? És mire használhatók?

2024. február 21. 16:20
Hosszú a parlagon tartáshoz alkalmazható növényfajok listája, melyen van néhány, ami biztosan nem mindenkinek ismerős.