Koronavírus: nem kell negatív teszt a szlovéniai mezőgazdasági munkához

2020. október 01. 12:40
 A szlovén-magyar határ mindkét oldalán földtulajdonnal rendelkező mezőgazdasági és erdészeti tevékenységet folytatóknak nincs szükség negatív tesztre a Szlovéniába való belépéshez.
Koronavírus: nem kell negatív teszt a szlovéniai mezőgazdasági munkához

Kiss Róbert alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a szerdai online sajtótájékoztatón közölte: a szlovén kormány döntése értelmében szerdától nincsen szükség negatív PCR-tesztre az országba belépéskor, ha a beutazni kívánók a határ mindkét oldalán földtulajdonnal rendelkeznek és a határátlépés célja mezőgazdasági és erdészeti tevékenység folytatása - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Emellett a tíznapos hatósági házi karantén alól mentesülnek Szlovéniában többek között azok, akik naponta ingáznak és munkáltatói igazolással rendelkeznek; akik tranzitcéllal legfeljebb 12 órát tartózkodnak az országban.

 

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Megtudtuk: ezek lehetnek az új, agráriumot segítő gazdaságvédelmi intézkedések

2020. április 27. 13:37
A külföldi idénymunkások foglalkoztatása, a HoReCa szektort érintő támogatás beszállítókra való kiterjesztése, valamint a boltok nyitvatartási rendjének módosítása is szerepel a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarai (NAK) azon legújabb javaslatai között, amelyek – az előzőekhez hasonlóan - a későbbiekben a gazdaságvédelmi mentőcsomagba kerülhetnek – tájékoztatta az Agrárszektort Győrffy Balázs, a NAK elnöke. Hozzátette, a problémák kezelése érdekében a kamara folyamatosan egyeztet az Agrárminisztériummal, és az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, a megoldási javaslatok pedig jelenleg is kidolgozás alatt állnak.

Óriási változások a közös agrárpolitikában: ezek a magyar gazdák életét is megváltoztatják

2020. március 13. 11:23
Az új uniós költségvetésben a forráscsökkenés nem annyira biztos, mint az, hogy 476 hektár felett megszűnik a területalapú támogatások kifizetése, és csak a termeléshez kötött támogatások érkezhetnek meg – derült ki ma Kecskeméten, a Portfolio Agrárium 2020 konferencián a támogatáspolitikát körüljáró kerekasztal-beszélgetésen