Kőröshegyi Tulipánszüret 2024

2024. március 28. 16:50
Magyarország legnagyobb Tulipánszürete idén is közel félmillió tulipánnal vár! Tarts velünk tavasszal és hagyd, hogy ámulatba ejtsen a sokszínű tulipánmező a Balaton mellett, Kőröshegyen.
Kőröshegyi Tulipánszüret 2024
Ha szeretnél hazavinni egy csokor friss virágot vagy megörökítenéd a párját ritkító tájat, akkor a Tulipánszüret neked való program!
 
Fotózás céljára elkülönített tulipánmező és fotós elemek garantálják a látványos hátteret a szüreteléshez. A további területek folyamatosan virágoznak, ahová változatos fajtájú, színű és alakú tulipánt ültettünk. Szakaszosan nyitjuk meg a leszedhető sorokat, így biztosítva, hogy a szüret teljes ideje alatt legyen elérhető virág a látogatóknak.
 
A tulipánszüret tervezett időpontja:
 
2024. április 04-21.
Hétköznap: 9:00-17:00 óra között.
Hétvégén: 9:00-18:00 óra között.
Ez változhat az időjárás és a virágzás függvényében.
Belépődíj: 1000Ft/fő (gyermekeknek 10 éves korig ingyenes)
Tulipán ára: 300 Ft/szál
Belépőjegyek az esemény hivatalos jegyértékesítő oldalán >> JEGYVASARLAS.HU
Az előre megváltott belépőjeggyel, gyorsabban és egyszerűbben tudsz bejutni a tulipánszüretre.
 
Parkolás:
 
A bevezető út két hatalmas, összesen kb. 1200 férőhelyes parkolóhoz vezet, melyek épp a bejáratnál találhatók. Kiemelten kér a szolgáltató mindenkit arra, hogy NE parkoljon a Dózsa György út/Kőröshegyi út mentén! Ez nagyon fontos a helyi lakók nyugalma, a balesetek elkerülése és a forgalom zavartalan áramlása miatt! Rengeteg parkoló van, MINDENKINEK JUT HELY, akkor is, ha kisebb várakozás van a bekötőút elején. Amennyiben lehetséges, érkezzetek kerékpárral, rollerrel, tömegközlekedéssel, vagy kössétek össze egy kellemes tavaszi sétával a programot. Ez jót tesz az egészségnek, a környezetnek és a forgalomnak is!
 
Megközelítés:
 
Budapest ~125 km | Siófok ~25 km | Balatonföldvár ~2,5 km
 
Kőröshegyen, a Dózsa György útról a Flekken csárda mellett bekanyarodva egy keskeny murvás út végén találjátok a gazdaságot és a parkolókat. Az út ki van táblázva, parkoló van a bejáratnál, buszmegálló közvetlenül a murvás út elején található!
 
forrás: csodalatosmagyarorszag.hu

Kapcsolódó cikkek

A büki fürdőben tavalyi árakkal és fejlesztésekkel várják a vendégeket 2024-ben

2024. január 08. 16:21
A sikeres 2023-as év után idén újabb fejlesztésekkel és befagyasztott árakkal várja a vendégeket a Bükfürdő Thermal & Spa.
A Bükfürdő Thermal & Spa tavaly 570 ezer vendéget fogadott, amely 2019 óta az első kiegyensúlyozott gazdálkodási évük volt – tájékoztatta lapunkat Gajda Tibor, a társaság igazgatósági elnöke, megbízott vezérigazgató.

Látványos fejlesztésekkel folytatódik a Nyugati pályaudvar megújulása

2023. február 06. 15:21
A Nyugati pályaudvar Teréz körúti homlokzatán – az észak-nyugati torony felújítása mellett – februárban a dél-keleti tornyon is megkezdődhetnek a munkák. A megújult homlokzat elől várhatóan ősszel bontják el a védőtetőt.
 
Az éves szinten közel 18 és félmillió ember által használt, idén 146 éves Nyugati pályaudvar műszaki állapota és műemléki értékének megóvása, valamint a vasúti forgalomban való kiemelt szerepe miatt halaszthatatlan volt az épületegyüttes tetőszerkezeti rekonstrukciójának megkezdése 2020 tavaszán.