Kóser tejtermékekkel az európai piacot célozza az Alföldi Garabonciás Kft. új tulajdonosa

2024. március 20. 17:12
Tejfeldolgozót vett az EMIH - Magyar Zsidó Szövetség.
 
Megvásárolta a húszéves múltra visszatekintő Alföldi Garabonciás Kft.-t az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség. A tejfeldolgozó sikeres működtetésén túl céljuk, hogy a zsidó közösségek számára kóser tejtermékeket biztosítsanak.
Kóser tejtermékekkel az európai piacot célozza az Alföldi Garabonciás Kft. új tulajdonosa
Közleményükben azt írták, terveik között a kézműves jellegű, kecske- és tehéntejből készült Garabonciás-termékek prémium minőségének gondos őrzése mellett jelentős fejlesztések is szerepelnek.
 
"A Garabonciás missziójához híven folytatjuk a kiváló minőségű tejtermékek gyártását, és új termékekkel is szeretnénk megjelenni. Emellett modernizáljuk a meglévő kecskefarmot, és saját tejelő szarvasmarha telep kialakítását is tervezzük, hogy a tejalapanyagot állandó és kiváló minőségben, saját forrásból tudjuk majd biztosítani" – idézték a közleményben Hetényi Csabát, az kft. új ügyvezetőjét.
Hamarosan új kóser tejtermékek fognak készülni Magyarországon - Neokohn
Hozzátették: több lépcsőben fejlesztik majd az üzemet. Céljuk, hogy öt éven belül jelentősen növeljék a jelenleg feldolgozott tej mennyiségét.
 
Az EMIH-nek a vállalkozás sikeres működtetésén túl kiemelt célja az is, hogy a hazai és európai zsidó közösségek számára kiváló minőségű kóser tejtermékeket biztosítson.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Magyar szarvasgombás libamáj a leginnovatívabb termékek között a dubaji kiállításon

2024. február 19. 16:34
Az Agrármarketing Centrum közösségi standján 23 kiállító mutatkozott be.
 
Huszonhárom kiállítóval, 168 négyzetméteren jelenik meg az Agrármarketing Centrum közösségi standja a világ egyik legnagyobb élelmiszeripari szakkiállításán, a dubaji Gulfood-on – írja sajtóközleményében a szervezet.

Paprika: ez a bő termés titka

2023. június 26. 13:07
A magyar konyha fontos növénye a paprika. Amerikai kedvencünk a törődést és a kellő mennyiségű trágyázást bőséges terméssel hálálja meg.
 
Most már mindenhol kellően meggyökeresedtek a májusi fagyosszentek után kiültetett paprikatövek, elkezdhetjük növényeinket "hizlalni". Ahhoz, hogy erős gyökereket és a nagy számú terméshez szükséges jelentős lombozatot fejlesszenek, a szezonban folyamatos energiaellátásra van szükségük. Ezt már most elkezdhetjük, pontosabban el kellett volna kezdeni ősszel, a szervestrágya kijuttatásával, amit most csak folytatunk. A növények tápanyagéhsége csak fokozódik, amikor elkezdenek virágozni és termést növeszteni. Ezért bizony, oda kell figyelni rájuk.