Kőszegi Farsangfarka 2024

2024. január 31. 17:03
2024. február 13-án jelmezesek lepik el Kőszeg utcáit és épületeit.
A Farsangfarka rendezvény több éves hagyományra tekint vissza Kőszegen, a kőszegfalvi svábok sok mindent megőriztek az őseik földjéről magukkal hozott farsangi szokásokból, sőt a kőszegiek is átvették hagyományaik egy részét.
Kőszegi Farsangfarka 2024
A farsangi vidámság búcsúztatásának szép hagyománya, hogy ilyenkor a város apraja-nagyja jelmezbe bújik, és még egyszer, utoljára jót mulat a Húsvétig tartó 40 napos böjt előtt.
 
A Farsangfarkának nevezett esemény alkalmából az üzletek, éttermek, szolgáltatást nyújtó intézmények dolgozói jelmezben végzik munkájukat E mellett a Fő téren délelőtt a gyerekeknek, délután a felnőtteknek lesz program és jelmezverseny.
 
Fesztiválokra, koncertekre, sport eseményekre, fürdőkbe, kulturális és művészeti programokra jegyek a JEGYVASARLAS.HU oldalon kaphatók.
 
forrás: csodalatosmagyarorszag.hu

Kapcsolódó cikkek

Karácsonyi fényvonatként közlekedik a lillafüredi kisvasút

2022. december 15. 15:56
Az Északerdő Zrt. által üzemeltetett Lillafüredi Állami Erdei Vasút utasai 2022. december 17-18. és 25-26 között – a menetrendi szerelvényeken túl – karácsonyi díszítésű, kivilágított „fényvonatokkal” közlekednek.

Még egy hétig jelentkezhetsz az utazós álommelóra

2024. június 13. 16:51
A Z generáció felnőtt tagjainak és az Y generációsok több mint felének álom nyári munkája az lenne, ha fizetésért utazgathatna a világban – mutatják a Kiwi.com friss, reprezentatív felmérésének adatai. A World Travel Hacker kampányban 12 páros számára nyílik meg ez a lehetőség.