Középpontban a digitalizáció

2023. augusztus 23. 15:24
Szeptember 19-én veszi kezdetét a Német Gyümölcs- és Zöldségkongresszus (DOGK), melynek keretében négy kategóriában adják át a Fruchthandel Magazin Retail Awards díját a fogyasztók által leginkább kedvelt kiskereskedelmi cégeknek.
Középpontban a digitalizáció
Szeptember 20-án a német és nemzetközi zöldség- és gyümölcságazat időszerű témáit vitatják meg a szakemberek, az idei esemény középpontjában pedig az életünk minden területén jelen lévő digitalizáció áll majd, ami előreláthatóan jobban megváltoztatja a társadalmat és a kereskedelmet a jövőben, mint bármi más a múltban. Ezért
kiemelten foglalkoznak olyan kérdésekkel, hogy mit nyújthat a metaverzum vagy éppen a mesterséges intelligencia a kereskedelemben és az iparban, miben rejlenek a lehetőségek, egyáltalán milyen megoldások lesznek hasznosak a gyümölcs- és zöldségágazat számára.
 
Az ágazat helyzetét statisztikai adatokkal, piacelemzésekkel alátámasztva ismertetik, emellett pedig a fogyasztói döntésekről, a fenntarthatóságról, és a regionális termékek jelentőségéről is szólnak a rendezvényen.
 
Forrás: Kertészet és Szőlészet/fruchhandel.de

Kapcsolódó cikkek

Figyelmeztetést kaptak a magyar gazdák: nincs mit tenni, ezt meg kell lépniük

2022. december 08. 18:55
Már-már hozzászoknak az agrárium szereplői ahhoz, hogy szinte naponta új akadályokkal találják magunkat szembe, főleg az elmúlt időben. Ezalól pedig tulajdonképpen senki sem kivétel, így az agrárgépészek sem. Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezetője a vállalat egyik telephelyén, Baján tartott sajtóeseményen elmondta, hogy mire kell felkészülni a jövőben a gazdálkodóknak, és azt is, hogy mi lehet a megoldás a jelen és a jövő problémáira.
 

Országszerte elkezdődött az aratás

2024. június 24. 15:10
Országszerte elkezdődött az aratás, az élénkülő kivitelnek köszönhetően a raktárak szinte ki is ürültek mostanra - mondta az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerdai (jún.19.)sajtótájékoztatóján Budapesten.