Középpontban a digitalizáció

2023. augusztus 23. 15:24
Szeptember 19-én veszi kezdetét a Német Gyümölcs- és Zöldségkongresszus (DOGK), melynek keretében négy kategóriában adják át a Fruchthandel Magazin Retail Awards díját a fogyasztók által leginkább kedvelt kiskereskedelmi cégeknek.
Középpontban a digitalizáció
Szeptember 20-án a német és nemzetközi zöldség- és gyümölcságazat időszerű témáit vitatják meg a szakemberek, az idei esemény középpontjában pedig az életünk minden területén jelen lévő digitalizáció áll majd, ami előreláthatóan jobban megváltoztatja a társadalmat és a kereskedelmet a jövőben, mint bármi más a múltban. Ezért
kiemelten foglalkoznak olyan kérdésekkel, hogy mit nyújthat a metaverzum vagy éppen a mesterséges intelligencia a kereskedelemben és az iparban, miben rejlenek a lehetőségek, egyáltalán milyen megoldások lesznek hasznosak a gyümölcs- és zöldségágazat számára.
 
Az ágazat helyzetét statisztikai adatokkal, piacelemzésekkel alátámasztva ismertetik, emellett pedig a fogyasztói döntésekről, a fenntarthatóságról, és a regionális termékek jelentőségéről is szólnak a rendezvényen.
 
Forrás: Kertészet és Szőlészet/fruchhandel.de

Kapcsolódó cikkek

Megtisztult a Körös-ártér

2023. április 06. 13:45
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság is részt vett az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) szervezésében életre hívott „Tavaszi nagytakarítás- takarítsuk ki együtt a természetet!” című országos hulladékgyűjtési akcióban.
 
A hulladékgyűjtő túra helyszíne a nemzeti park Körös-ártér részterülete volt, ahol a nemrég levonuló árhullám után visszamaradt kommunális hulladék összegyűjtése volt a cél, írta honlapján a Körös-Maros Nemzeti Park.
 

Követendő példa: a Beregben nem várják tétlenül az aszályt

2024. február 15. 17:35
A csatornákban, mélyebb területeken betározott víz segíti a felkészülést a szárazabb időszakokra.