Labirintus: ezt a kukoricatáblát legálisan taposhatják tömegek

2023. július 12. 15:26
Öthektáros útvesztőt alakítottak ki Kiszombor határában a kukoricaföldön.
 
Egy öthektáros kukoricatáblában 5,5 kilométeres labirintust készítettek a Csongrád-Csanád vármegyei Kiszombor határában, a szombaton nyíló útvesztő ki- és bejárata között 1-1:20 óra utat kell megtenni, ha a vállalkozó szellemű látogató nem téved el.
Labirintus: ezt a kukoricatáblát legálisan taposhatják tömegek
A sokak által kedvelt labirintusjáték életnagyságú változatát négy ember mintegy 400 óra munkával készítette el. Kapa és mérőszalag segítségével vágták be tíz centis pontossággal a másfél méter széles utcákat a növények nyolcleveles korában a kukorica közé – mondta Endrész Erzsébet, a szervező Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör elnöke az MTI-nek.
Indulhat a bolyongás: megnyitott a kukorica útvesztő Kiszombor határában |  Sokszínű vidék
Az ösvények alkotta rajz – melyet előbb milliméterpapíron terveztek meg kicsiben – központi figurája egy olajkút, mivel ötven évvel ezelőtt, 1973-ban fúrták az elsőt a faluban, és a kőolajbányászat sok embernek adott munkát a térségben az elmúlt fél évszázadban. Megjelenik a XV-ös római szám is, hiszen ez a tizenötödik, jubileumi nyár, amikor útvesztő készült a Makóhoz közeli község határában.
 
A növények magassága a csapadékos időjárásnak és a felhasznált vetőmagnak - melyet a Gabonakutató biztosított - köszönhetően eléri, sőt néhol meghaladja 2,5 métert, így a látogató csak a kék eget és a kukoricasor által alkotott zöld falat látja. A labirintus a kukorica betakarításáig, a tervek szerint augusztus 20-ig látogatható. Az útvesztő péntekenként és szombatonként sötétedés után, egészen éjfélig bejárható, ekkor tanácsos zseblámpa használata.
 
forrás:agroinform.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Új kiállításokkal várják a látogatókat idén a zalaegerszegi múzeumok

2024. január 30. 12:33
Új kiállításokkal, színes múzeumpedagógiai rendezvényekkel és gazdag élményekkel várják 2024-ben a látogatókat a zalaegerszegi múzeumok – közölte Havasi Bálint, a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatóságának főigazgatója az intézmények programját bemutató sajtótájékoztatón.
 

Folytatják Tatabányán az Által-ér völgyi kerékpárút építését

2023. március 08. 13:19
Tatabányán megépül az Által-ér völgyi kerékpárút eddig hiányzó szakasza, így szeptemberre folyamatos kerékpáros összeköttetés jön létre Tatabánya, Tata, Dunaalmás, Környe és Oroszlány között.
 
Szücsné Posztovics Ilona, a város polgármestere kedden, a kivitelezési szerződés aláírásakor elmondta: az új útvonal Tatabánya határától az Erőműi-tó keleti oldalán elvezetve csatlakozik a városi kerékpárút-hálózathoz.