Látványos film készült a hortobágyi pusztáról

2020. november 03. 09:38
Az alkotásban szerepet kapnak őshonos háziállataink, a védett növény- és állatfajok sokasága, és a tájképi, kultúrtörténeti és néprajzi értékek.
Látványos film készült a hortobágyi pusztáról

Projektfilm készült a „Legelőtavak élőhelykezelése a Hortobágyon” című természetvédelmi pályázat eredményeiről.

A LIFE pályázat megvalósítása során a Hortobágyi Nonprofit Kft. és partnerei (köztük a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság) természetvédelmi célú legeltetést valósítottak meg a Hortobágy egyik legértékesebb, ám napjainkban nem kielégítően kezelt természeti területein a legelőtavakon és azok közelében.

Vadnyugati videó készült a hortobágyi gulya behajtásáról
Ilyen perspektívában western a javából.

A pályázat fő célkitűzése volt, hogy a legelőtavakat sújtó veszélyeztető tényezőket felszámolja, és kedvező ökológiai állapotba hozza ezeket a vizes élőhelyeket. Az azóta zajló közös munka legfőbb eredményeit mutatja be ez a rendkívül színes projektfilm.

Megtekintésével nyomon követhetik a pályázat során megvalósított területkezelés lépéseit, a természetvédelmi célú beavatkozások megvalósulását, a létrejövő, és a természetes állapotukhoz visszataláló egyedülálló élőhelyeket.

Szerepet kapnak őshonos háziállataink, a védett növény- és állatfajok sokasága, és azok a tájképi, kultúrtörténeti, és néprajzi értékek melyek oly különlegessé, és értékessé teszik a hortobágyi pusztát.

Íme a film, érdemes hátradőlni és megnézni!
 
 
sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Jön a zárás, ezek lesznek a szigorítáok március 8-tól

2021. március 05. 07:51
A harmadik hullám nagyon erős. Rendelkezésre áll a vakcina, jól halad az oltás, esélyes, hogy az Európai Unióban Magyarország lesz hamarosan a legátoltottabb ország, de még ez a tempó sem elég a vírusmutánsok terjedésének megakadályozására.

További válságkezelési intézkedésekre van szükség

2020. április 14. 09:51
A szakszervezetek aggódva figyelik, mire lesz elég a gazdaságvédelmi akcióterv. Mészáros Melinda, a Liga elnöke a hvg.hu-nak azt mondta, az irány jó, de további válságkezelési intézkedések kellenek. Finomítanának a bérkiegészítésen, és az álláskeresési járadék összegét, illetve folyósítási idejét is növelnék.