Látványos film készült a hortobágyi pusztáról

2020. november 03. 09:38
Az alkotásban szerepet kapnak őshonos háziállataink, a védett növény- és állatfajok sokasága, és a tájképi, kultúrtörténeti és néprajzi értékek.
Látványos film készült a hortobágyi pusztáról

Projektfilm készült a „Legelőtavak élőhelykezelése a Hortobágyon” című természetvédelmi pályázat eredményeiről.

A LIFE pályázat megvalósítása során a Hortobágyi Nonprofit Kft. és partnerei (köztük a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság) természetvédelmi célú legeltetést valósítottak meg a Hortobágy egyik legértékesebb, ám napjainkban nem kielégítően kezelt természeti területein a legelőtavakon és azok közelében.

Vadnyugati videó készült a hortobágyi gulya behajtásáról
Ilyen perspektívában western a javából.

A pályázat fő célkitűzése volt, hogy a legelőtavakat sújtó veszélyeztető tényezőket felszámolja, és kedvező ökológiai állapotba hozza ezeket a vizes élőhelyeket. Az azóta zajló közös munka legfőbb eredményeit mutatja be ez a rendkívül színes projektfilm.

Megtekintésével nyomon követhetik a pályázat során megvalósított területkezelés lépéseit, a természetvédelmi célú beavatkozások megvalósulását, a létrejövő, és a természetes állapotukhoz visszataláló egyedülálló élőhelyeket.

Szerepet kapnak őshonos háziállataink, a védett növény- és állatfajok sokasága, és azok a tájképi, kultúrtörténeti, és néprajzi értékek melyek oly különlegessé, és értékessé teszik a hortobágyi pusztát.

Íme a film, érdemes hátradőlni és megnézni!
 
 
sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Kollégája mérgezte meg a szendvicsét, amitől meghalt a német férfi

2020. január 13. 08:41
Egy fiatal német férfi meghalt, mitán négy évet töltött kómában, mert kollégája megmérgezte az ebédjét, írja a BBC.

Örülhetnek a magyar lovassport szerelmesei: fogathajtó versenyt rendeznek Mezőhegyesen

2020. július 01. 08:03
Július 1-5. között rendezik meg idén a szezon első, 3 számos nemzeti fogathajtó versenyét, amin lesz többek között maratonhajtás is. Az izgalmas versenyprogram mellett gasztro- és kézműves vásárral is készülnek a szervezők.