Látványos film készült a hortobágyi pusztáról

2020. november 03. 09:38
Az alkotásban szerepet kapnak őshonos háziállataink, a védett növény- és állatfajok sokasága, és a tájképi, kultúrtörténeti és néprajzi értékek.
Látványos film készült a hortobágyi pusztáról

Projektfilm készült a „Legelőtavak élőhelykezelése a Hortobágyon” című természetvédelmi pályázat eredményeiről.

A LIFE pályázat megvalósítása során a Hortobágyi Nonprofit Kft. és partnerei (köztük a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság) természetvédelmi célú legeltetést valósítottak meg a Hortobágy egyik legértékesebb, ám napjainkban nem kielégítően kezelt természeti területein a legelőtavakon és azok közelében.

Vadnyugati videó készült a hortobágyi gulya behajtásáról
Ilyen perspektívában western a javából.

A pályázat fő célkitűzése volt, hogy a legelőtavakat sújtó veszélyeztető tényezőket felszámolja, és kedvező ökológiai állapotba hozza ezeket a vizes élőhelyeket. Az azóta zajló közös munka legfőbb eredményeit mutatja be ez a rendkívül színes projektfilm.

Megtekintésével nyomon követhetik a pályázat során megvalósított területkezelés lépéseit, a természetvédelmi célú beavatkozások megvalósulását, a létrejövő, és a természetes állapotukhoz visszataláló egyedülálló élőhelyeket.

Szerepet kapnak őshonos háziállataink, a védett növény- és állatfajok sokasága, és azok a tájképi, kultúrtörténeti, és néprajzi értékek melyek oly különlegessé, és értékessé teszik a hortobágyi pusztát.

Íme a film, érdemes hátradőlni és megnézni!
 
 
sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Megvan Magyarország legjobb pálinkája

2020. november 09. 09:33
Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny eredményeit november 5-én, 34 szakértő bevonásával hirdette ki a Pálinka Nemzeti Tanács.

Hosszú hétvégékkel lesz tele 2018! Itt a lista a plusz pihenő- és az áthelyezett munkanapokról

2017. április 12. 07:40
A nemzetgazdasági miniszter rendelettervezete szerint négy négynapos hosszú hétvége lesz 2018-ban a munkanapok átrendezése révén, és pihenőnap lesz december 24. és december 31. is, miután mindkét nap hétfőre esik jövőre. Karácsonykor így öt, szilveszter, újév táján pedig négy egymást követő napon pihenhetnek az általános munkarend szerint dolgozók.