Lengyel tulajdonba került a Szallas Group, lezárult a 82 millió eurós ügylet

2022. november 14. 14:24
November 3-án lezárult az elmúlt évek egyik legjelentősebb közép-európai digitális akvizíciója a turisztikai szektorban: a lengyel tőzsdén jegyzett Wirtualna Polska tulajdonába került a Szallas.hu-t is üzemeltető Szallas Group.
Lengyel tulajdonba került a Szallas Group, lezárult a 82 millió eurós ügylet
A globális digitális platformok térnyerésének időszakában ritka, hogy egy kisebb szereplő eredményesen veszi fel a harcot a gigászokkal. A 2007-ben alapított, majd több válságot is sikeresen átvészelt magyar alapítású Szallas.hu ebben volt kiemelkedően sikeres: megmutatta, hogyan kell magyar szereplőként nemzetközi akvizíciókkal, gyors és minőségi helyi szolgáltatásokkal talpon maradni a legnagyobb globális játékosok mellett – olvasható az akvizícióról kiadott közleményben.
 
Az azóta már Szallas Groupként működő csoportra a megszerzett piaci pozíció és a hatékonyan alkalmazott modell miatt figyelt fel a Wirtualna Polska Holding S.A., mely a lengyel és a régiós piac több jelentős média- és e-kereskedelmi portáljának tulajdonosa. Amint arról korábban beszámoltunk, a Szallas Groupot – melynek 2015 óta a PortfoLion Capital Partners volt a fő tulajdonosa – a november 3-án zárt tranzakcióval 82 millió euróért vásárolta meg a lengyel társaság, megnyitva ezzel a lehetőséget a további kelet-közép-európai bővülés előtt.
 
Mint a közleményben írják, a sikeres tranzakcióhoz hozzájárult, hogy a Szallas Groupot 2019 óta régiós jelenléttel rendelkező, és az uniós jog terén is jártas jogi csapat segíti. A BLS-CEE Ügyvédi Iroda a HR-től az IT-kérdéseken keresztül egészen a GDPR-ig a jogi szolgáltatások széles spektrumát biztosítja a régióban a Szallas Group részére, és az eladást is támogató jogi tanácsadóként vett részt a folyamatban.
 
A tranzakció lezárásával az új lengyel tulajdonos a magyar menedzsment segítségével, annak know-howjára támaszkodva kívánja tovább építeni szállásfoglaló portfólióját. A tervek között szerepel, hogy a sikeres magyar modellre támaszkodva régiós szereplőként hatékonyan veszik majd fel a versenyt a globális platformokkal az utazási ágazatban.
Forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Kőszegi Farsangfarka 2024

2024. január 31. 17:03
2024. február 13-án jelmezesek lepik el Kőszeg utcáit és épületeit.
A Farsangfarka rendezvény több éves hagyományra tekint vissza Kőszegen, a kőszegfalvi svábok sok mindent megőriztek az őseik földjéről magukkal hozott farsangi szokásokból, sőt a kőszegiek is átvették hagyományaik egy részét.

Átadták Hajdúszoboszló felújított sétálóövezetét

2022. november 22. 15:35
Befejeződött Hajdúszoboszló sétálóövezetének a rekonstrukciója; a felújított Szent István parkot és Mátyás király sétányt pénteken adták át a városlakóknak és a turistáknak.
 
Az átadó ünnepségen Czeglédi Gyula polgármester jelezte: a beruházás több mint kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatásból, önerő nélkül készült el, amiért köszönetet mondott a kormánynak.Elmondta, hogy tavaly készült el a Hungarospa strand prémium zónája, ami új lendületet adott a turizmusnak, ezt várják a most elkészült beruházástól is.
 
Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusszakmai igazgatója azt mondta, a jelentős vendégforgalmat produkáló Hajdúszoboszlónak vezető szerepe van a hazai turizmusban.