Lezárták a hortobágyi kilátót, mert egy gólya birtokba vette

2018. május 03. 08:08
Május 1-jén délelőtt a Hortobágyi Madárpark és Madárkórház látogatóik jelezték, hogy a nagyröpdében látogatható kilátót birtokba vette egy gólya, és nem túl agresszíven, de annál félelmetesebben őrzi azt, távozásra felszólítva az érdeklődőket, írják Facebook-oldalukon.

Reggel még csak 2-3 kisebb faágat láttak a kilátón, amit kollégájuk eltávolított, mert azt gondolta, biztos a gyerekek vitték fel azokat magukkal.

A rejtély végül másnapra megoldódott.

Egy tartósan sérült gólya hordta fel oda őket. A kilátót, mint a röpde legmagasabb, de lábon is megközelíthető pontját választotta fészkének helyéül, ezzel imponálva a kiválasztott hölgynek. Nos, reméljük sikerül meghódítania, így átmenetileg a kilátó nem látogatható

– fogalmaztak.

https://sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Megmutatták az igazi kenyér lelkét

2017. augusztus 22. 07:56
Harmadik alkalommal rendezték meg a Kenyérlelke Fesztivált, melynek célja, hogy a hagyományos kenyérsütést visszahozzák a köztudatba.

Kiküldött munkavállalók: megszületett a megállapodás

2018. március 02. 08:08
Létrejött a megállapodás a kiküldött munkavállalókra vonatkozó uniós szabályozás módosításáról az Európai Parlament (EP), az Európai Bizottság és a tagállamok kormányait képviselő tanács között - jelentették be csütörtökön Brüsszelben az MTI szerint.