Lipicai lovak vágtája a havas tájban – videó

2023. február 02. 13:43
Bámulatos felvétel a felszabadultan vágtázó szilvásváradi lipicai ménesről.
 
Látványos videót tett közzé a minap az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad a közösségi oldalán, amelyben az istállóból kirohanó lipicai lovakat láthatjuk, ahogy önfeledten élvezik az hóban vágtázást. Az 1–3 éves korú csikók ménese a Bükk-fennsíkon, Csipkéskúton található.
Lipicai lovak vágtája a havas tájban – videó
Magyarországon 1806-tól tenyésztenek lipicai lovakat. A szilvásváradi ménesgazdaság 1952-től működik, Szilvásváradi Állami Gazdaság néven alapították. Jelenlegi lóállománya 250 körül alakul. 
Videó:
 
 
forrás: agrotrend.hu

Kapcsolódó cikkek

A VIDÉK FEJLESZTÉSE A KORMÁNY ELSŐRENDŰ FELADATA ÉS CÉLJA

2023. június 06. 16:29
A magyar kormány számára a vidék fejlesztése elsőrendű feladat, nemcsak a mezőgazdaságot, az agráriumot kell vidékfejlesztésen érteni, hanem az olyan infrastrukturális fejlesztéseket is, amelyek az élet minőségét javítják - mondta az agrárminiszter hétfőn a Vas vármegyei Nick községben, ahol a térség országgyűlési képviselőjével és polgármesterével közösen átadták a falut a nicki műgáttal.

Növényházak fűtése megújuló forrásból

2023. február 16. 15:44
A tavaly rekordmagasságba emelkedett gáz- és villamosenergia-árak súlyosan érintették a növényházi dísznövényeket termesztő vállalkozásokat is. Mind többen gondolják, hogy érdemes lenne a földgázt más fűtőanyagokkal leváltani. A lapunkban már hivatkozott Szimbiózis kertésztalálkozón erre vonatkozó tanácsokat is hallhattak az érdeklődők több előadótól.
Az utóbbi tíz évben a földgáz alacsony ára miatt alig volt igény a biomassza-alapú fűtésre. A 2022. őszi fűtési szezon előtt azonban jelentősen megnőtt az érdeklődés az olcsóbb tüzelési mód és az átálláshoz szükséges megoldások iránt.