Magánkézbe kerül a MÁV VAGON Kft. többségi tulajdona

2023. október 16. 15:31
Magántőke bevonásával válhat jobbá, egyszerűbbé a vasúti járművek karbantartásának és gyártásának folyamata a MÁV-VOLÁN-csoportnál, miután a Kormány döntése nyomán a MÁV VAGON Kft. mintegy 75%-a magánkézbe kerül.
Magánkézbe kerül a MÁV VAGON Kft. többségi tulajdona
A tranzakciótól versenyképesebb, üzleti alapú működést, a döntések és a javítások átfutási idejének rövidülését, valamint a jobb anyagellátást várja a cégcsoport, amelyek révén növelhető a vasúti személyszállításért felelős MÁV-START járműveinek üzem- és üzletképessége, végső soron az általános szolgáltatási színvonal és utaselégedettség - derül ki a MÁV-VOLÁN Cs
 
A vállalat új, többségi tulajdonosa a Magyar Vagon Zrt. lesz, amely a Dunakeszi Járműjavító tulajdonosaként a magyar vasútijármű-gyártó és karbantartó piac meghatározó szereplője.
 
A kormányzat célja, hogy a MÁV-VOLÁN-csoport kötöttpályás járműveinek jelenlegi 40 éves átlagéletkorát jelentősen csökkentse, ehhez pedig korszerű járművek beszerzése és gyártása szükséges.
 
A tulajdonosi szerkezetben történő változással a MÁV VAGON Kft. fejlesztési képességei és gyártási kapacitásai hatékonyan támogathatják e cél megvalósulását, illetve a tranzakció révén lehetővé válhat a járműgyártás piaci finanszírozása is.
 
forrás. turizmus.com
 

Kapcsolódó cikkek

Mesebeli helyszínként ismét filmvásznon a turai kastély

2022. december 01. 10:34
Nemzetközi filmes produkciót forgattak a BOTANIQ Turai Kastélyban: a 2022-ben mozikba kerülő, John Travolta lánya, Ella Bleu Travolta főszereplésével készülő Get Lost című film több jelenetének is a teljeskörűen rekonstruált kastély adott otthont.
A Get Lost egy valóságos mesevilágba kalauzolja majd el a nézőket, ahol a film főhőse találja magát, miközben elhunyt édesanyja hamvait igyekszik visszaszerezni. A mesébe illő kastélyszállóban vették fel a film több jelenetét is, így a Dior nagykövetként is ismert Sasha Luss által megformált egyik főszereplő otthonaként többek között a különleges formájú Pálmaházat, és a kerti tóval és rózsákkal díszített kastélyparkot is láthatják majd a nézők visszaköszönni a filmes alkotásban.

Újabb Ipoly-híd köti össze Magyarországot és Szlovákiát

2023. december 01. 14:36
Új Ipoly-hidat adtak át Magyarország és Szlovákia között, az egyik oldalon Őrhalomnál, a másikon pedig Ipolyvarbónál. A híd megkönnyíti a határ menti közösségek életét és a gazdaságfejlesztés szempontjából is fontos.