Magyar árut a polcra!

2020. október 13. 08:53
Kell a magyar termelőknek és élelmiszer feldolgozóknak az áruházláncok polcain a hely. Ennek érdekében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara legutóbb az Aldi vezetőivel tárgyalt.
Magyar árut a polcra!

A magyar termékek arányának növeléséről a NAK folyamatosan egyeztet a kiskereskedelmi áruházláncokkal, eddig történt előrelépés

  • a Sparnál,
  • a Pennynél,
  • az Auchannál,
  • Lidlnél,
  • Tesconál,
  • és legutóbb az Aldinál.

 

 

A tervek szerint a következő tárgyalási sorozat a CBA-, a Coop- és a Real üzlethálózat illetékeseit foglya érinteni.

„A kamara azt szeretné elérni, hogy a magyarországi üzletek polcain elsősorban azok a friss, vagy feldolgozott élelmiszerek legyenek megtalálhatóak, amelyekből a magyar élelmiszer-gazdaság szereplői megfelelő mennyiséget és minőséget állítanak elő. A magyar fogyasztók keresik a magyar termékeket a boltokban, a magyar termelők pedig képesek magas színvonalon, folyamatosan jó minőségben zöldséget és gyümölcsöt termelni, igényes, friss áruval ellátni a piacot, megfelelve a magas követelményeknek.” – tudtuk meg a NAK tájékoztatásából.

Általánosságban elmondható, hogy a hazai kiskereskedelmi boltok polcain az élelmiszerek több mint kétharmada évek óta hazai áru, de ezen még lehet javítani.

 

agraragazat.hu

Kapcsolódó cikkek

Piaci előny a digitalizálás

2018. november 23. 08:43
Ma már nem sci-fi a precíziós mezőgazdaság, amelynek közvetlen gazdálkodási, piaci előnyei vannak – hangzott el egy gödöllői szakmai konferencián. A technológiához kapcsolódó tudás átadásában azonban még bőven van tennivaló.

Óriási változások a közös agrárpolitikában: ezek a magyar gazdák életét is megváltoztatják

2020. március 13. 11:23
Az új uniós költségvetésben a forráscsökkenés nem annyira biztos, mint az, hogy 476 hektár felett megszűnik a területalapú támogatások kifizetése, és csak a termeléshez kötött támogatások érkezhetnek meg – derült ki ma Kecskeméten, a Portfolio Agrárium 2020 konferencián a támogatáspolitikát körüljáró kerekasztal-beszélgetésen