Magyar árut a polcra!

2020. október 13. 08:53
Kell a magyar termelőknek és élelmiszer feldolgozóknak az áruházláncok polcain a hely. Ennek érdekében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara legutóbb az Aldi vezetőivel tárgyalt.
Magyar árut a polcra!

A magyar termékek arányának növeléséről a NAK folyamatosan egyeztet a kiskereskedelmi áruházláncokkal, eddig történt előrelépés

  • a Sparnál,
  • a Pennynél,
  • az Auchannál,
  • Lidlnél,
  • Tesconál,
  • és legutóbb az Aldinál.

 

 

A tervek szerint a következő tárgyalási sorozat a CBA-, a Coop- és a Real üzlethálózat illetékeseit foglya érinteni.

„A kamara azt szeretné elérni, hogy a magyarországi üzletek polcain elsősorban azok a friss, vagy feldolgozott élelmiszerek legyenek megtalálhatóak, amelyekből a magyar élelmiszer-gazdaság szereplői megfelelő mennyiséget és minőséget állítanak elő. A magyar fogyasztók keresik a magyar termékeket a boltokban, a magyar termelők pedig képesek magas színvonalon, folyamatosan jó minőségben zöldséget és gyümölcsöt termelni, igényes, friss áruval ellátni a piacot, megfelelve a magas követelményeknek.” – tudtuk meg a NAK tájékoztatásából.

Általánosságban elmondható, hogy a hazai kiskereskedelmi boltok polcain az élelmiszerek több mint kétharmada évek óta hazai áru, de ezen még lehet javítani.

 

agraragazat.hu

Kapcsolódó cikkek

Felmentették Kis Miklós Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkárt

2019. december 05. 13:30
Áder János köztársasági elnök felmentette Kis Miklós Zsoltot, az Agrárminisztérium államtitkárát.

A helyi termékek különleges értékei a magyar mezőgazdaságnak

2018. december 10. 08:33
A hazai agrártermékek a piacon elsősorban nem mennyiségükkel, hanem kiváló minőségükkel és egyediségükkel hívhatják fel magukra a figyelmet – mondta Feldman Zsolt az Agrárminisztériumban megrendezett Termelői közösségek Napján. Az államtitkár hozzátette: a szakirányítás földrajzi árujelzős oltalommal, védjegy programmal és szakmai díjak megítélésével szeretné ösztönözni ezt.