Magyar baromfitermékek: Növekvő kihívások és kampány a fogyasztás ösztönzéséért

2023. július 28. 11:28
Az Agrármarketing Centrum sajtótájékoztatóján a baromfi ágazat aktuális helyzetéről, a baromfi termékek fogyasztásának előnyeiről és az idei kampány részleteiről beszéltek a szervezők.
Magyar baromfitermékek: Növekvő kihívások és kampány a fogyasztás ösztönzéséért
Tarpataki Tamás, az agrárpiacért felelős helyettes államtitkár, hangsúlyozta az ágazat jelentőségét, de egyúttal rámutatott arra, hogy nem szabad megállni a fejlődésben. Hiába vagyunk önellátóak a baromfi hús tekintetében, a verseny éles, és a piac folyamatosan változik - olvasható a kormany.hu oldalán.
 
A kormány ehhez számos támogatást nyújt a baromfiágazatnak.
 
A beruházási, járványvédelmi, állatvédelmi támogatások, a génmegőrzés továbbra is a stratégiai terv részét képezik. Ami a pénzügyi támogatásokat illeti, a Vidékfejlesztési Programban több mint 600 olyan támogatási döntés született, ami a baromfiágazathoz köthető, mintegy 170 milliárd forint értékben.
 
Az ágazat felszívóképessége nem romlik, hanem javul. Vagyis a jövőben előreláthatólag még több támogatást tudnak juttatni erre a területre. A globális és az európai piacot is azt látjuk, hogy a növekvő, a fejlődő országok fejlődésével együtt a fogyasztás és a felhasználás is nő. Ha tíz évvel előre nézünk, akkor azt látjuk, hogy világszinten 15%-al több baromfihúsra lesz szükség.
Európai viszonylatban is a kereslet és a termelés növekedésével számolunk. Növekedési tér, fejlődési tér van.
 
A sajtótájékoztatón szó esett a kampányról is, amelyet az Agrármarketing Centrum szervez azért, hogy ösztönözze a belföldi baromfihús fogyasztást. Ondré Péter, az AMC ügyvezetője elmondta, hogy ez már a hatodik év, hogy a kampány zajlik.
 
Az idei kampány célja az egészségtudatos táplálkozás népszerűsítése és a belföldi fogyasztás növelése.
 
Az edukatív kampány mellett a szervezők online és rádiókampányokat, valamint influenszer kampányt is terveznek, amelyben olyan ismert sportolók is részt vesznek, mint Kiss Gergely vízilabdázó és Berki Krisztián tornász.
A kampány részeként nyereményjáték is lesz, amelyben egy nagy kerti grillsütőt és baromfigrill termékeket tartalmazó termékkosarakat is kisorsolnak.
 
Dr. Csorbai Attila, a Baromfi Terméktanács elnöke a baromfihús népszerűségéről és egészségi előnyeiről beszélt. Hangsúlyozta, hogy a baromfihús alacsony zsírtartalmú és magas fehérjetartalmú, ami fontos tápanyagokat biztosít a fogyasztók számára. Dr. Csorbai Attila örömét fejezte ki, hogy a kampány fiatalokhoz is eljut, és az egészséges életmód részeként mutatja be a baromfihús fogyasztásának fontosságát.
 
Elmondta, hogy Magyarországon a baromfihús a leggyakrabban fogyasztott húsféleség, és az ágazat folyamatosan fejlődik, ami lehetővé teszi az exportnövekedést is.
 
A magyar baromfiágazat biztosítja a minőségi termékek és a fenntartható termelés folytonosságát.
 
A fogyasztók szerepe ezen az úton kiemelkedően fontos. Ezért érdemes figyelmet fordítani arra, hogy a bevásárlásaink során Magyar Baromfi védjeggyel ellátott termékeket válasszunk, hiszen ezzel nemcsak a magyar baromfitenyésztőket és termelőket támogatjuk, hanem olyan egészséges és minőségi húst juttatunk az asztalunkra, ami fontos tápanyagokkal látja el szervezetünket. 
 
A nyári grillszezonban különösen érdemes kihasználni a baromfihús előnyeit és kreatív módon felhasználni a sokoldalú termékeket a grillezések alkalmával.
 
Az egészségtudatos táplálkozás és a magyar baromfihús iránti elkötelezettségünk segít abban, hogy egészséges és kiegyensúlyozott életet éljünk, miközben hozzájárulunk az ágazat fenntartható fejlődéséhez és növekedéséhez. 
 
Tehát tegyük a magyar baromfihúst a grillrácsra és élvezzük az az ízletes és tápláló fogásokat, amelyek a család és barátok közös örömét is szolgálják!
 
agrotrend.hu/kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Megtörtént az Év Pezsgőjének zsűrizése

2023. november 09. 13:29
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének mezőgazdasági tagozata az Év Pezsgőjét díjazta egy remek hangulatú szakmai beszélgetés mellett, amelynek képkockáit az Agrotrend Csoport is természetesen lencsevégre kapta.

Szennyezett, penészes tojásokat vont ki a forgalomból a NAV

2023. június 07. 13:59
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai mintegy 20 ezer koszos, penészes, jelöletlen tojást találtak egy magyar rendszámú teherautó rakterében, a 47-es főúton - közölte a hatóság tegnap.