Magyarország vár: itt a lapozható BalatonBike365 különszám

2023. március 01. 13:03
A különleges Balaton-élménybe nyújt betekintést a Magyarország vár turisztikai kiadványsorozat különszáma, amely hat kerékpártúra-ajánlattal és a BalatonBike365-szolgáltatások bemutatásával csábít a térségbe.
Az Utazás kiállításra megjelent BalatonBike365 különszám célja, hogy megmutassa, a Balaton sokkal több, mint nyári fürdőhely.
Magyarország vár: itt a lapozható BalatonBike365 különszám
Sokan vagyunk, akik ismerjük a tó strandjait, ikonikus vendéglátóhelyeit, a páratlan panorámát kínáló magaslatokat és a legjobb szelfipontokat. De vajon láttuk-e már mindannyian a Balaton tavaszi, őszi vagy téli arcát? És a parttól kicsit távolabbi különleges tájakat, mesebeli túraútvonalakat, szelíd szőlődombokat, a térség rejtett természeti és kulturális kincseit?
 
A Balaton felfedezéséhez optimális eszköz a kerékpár, legyen az hagyományos bringa, vagy e-bike. Az a bakancslista, amelyen nem szerepel a Balaton-kerülő kerékpártúra, nem is igazi bakancslista. De van élet a Bringakörön túl is! Drótszamarunk nyergében az autónál lassabban, a gyaloglásnál gyorsabban barangolhatjuk be az 1000 kilométernyi jól kerékpározható útvonalat Balatonkenesétől Zalakarosig, Sümegtől Somogyvámosig, hogy felkeressük a BalatonBike365 honlapon és mobilapplikációban fellelhető, harminc kategóriába sorolt 3600 szolgáltató és 1000 ingyenesen látogatható attrakció valamelyikét.
 
Ehhez kínál ízelítőt hat térképes túraajánlattal és a BalatonBike365 Port kerékpáros központok szolgáltatásainak bemutatásával a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány kiadásában és szerkesztőségünk gondozásában megjelent Magyarország vár magazin bringás különszáma, amely lapozható formátumban elérhető ezen a linken:
 
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Hidrogénüzemű, környezetbarát hajtómű az Airbustól

2022. december 02. 10:30
Az Airbus az évtized közepe felé kezdi meg az üzemanyagcellás hajtómű-rendszer földi és repülési tesztelését. A kísérletekre a ZEROe nevű, a kísérletek bemutatását szolgáló tesztgéppel kerül sor.
 
Az A380 MSN1 típusú, az új hidrogéntechnológiákat tesztelő repülőgépet jelenleg úgy alakítják át, hogy a folyékony hidrogéntartályokat és a hozzájuk tartozó elosztórendszereket is hordozhassa - tájékoztatott az Airbus.

Megújult terek és programok az egri Dobó István Vármúzeumban

2023. február 24. 16:17
Új terekkel és programokkal is várja látogatóit a Dobó István Vármúzeum Egerben – jelentette be az intézmény igazgatója pénteken, a múzeum idei programkínálatáról és megvalósult, valamint folyamatban lévő fejlesztéseiről szóló sajtótájékoztatóján.
Ringert Csaba a szezon egyik legfontosabb újdonságaként kiemelte: a látogatók megtekinthetik és birtokba vehetik a Nemzeti Kastély- és Várprogram támogatásával kialakított új tereket és látnivalókat az egri várban.
 
Így a főbejáratnál létesült Déli fogadóépületet, az Ágyúdombban kialakított fogadóteret és 70 fős mozitermet, valamint a Cipóosztóházat, ahol később a korabeli gasztronómiával ismerkedhetnek meg az érdeklődők.