Május 23-ig adhatjuk be a támogatásokat

2016. május 13. 08:11
Az Európai Unió jóváhagyta az egységes kérelmek beadási határidejének meghosszabbítását - közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH).A hivatal szerint így több idejük jut a gazdálkodóknak arra, hogy igényeljék a mezőgazdasági támogatásokat. Eszerint az idei kérelmeket Magyarországon várhatóan május 23-ig, az eredeti határidőnél egy héttel tovább lehet szankciómentesen benyújtani az MVH-hoz.

Gyuricza Csaba az MVH elnöke elmondta, hogy ennek megfelelően a további, benyújtással kapcsolatos határidők is kitolódnak. Az unió a múlt évhez hasonlóan az idén is legfeljebb egy hónapos hosszabbítást engedélyezett, ám a kifizetések ütemének tartása érdekében Magyarország csak rövid haladékkal él. Az októberi előlegfizetést kockáztatná a határidő túlzott módosítása - mondta az MVH elnöke.

Gyuricza Csaba arról is beszélt, hogy az idén május 11-ig mintegy 124 221 egységes kérelmet nyújtottak be az MVH-hoz, valamivel kevesebbet, mint tavaly. A hivatal vezetője arra kéri a gazdálkodókat, hogy kérelmük beadását ne hagyják az utolsó pillanatra, így jelentősen csökkenthetik a gazdálkodóknak segítséget nyújtó falugazdászok és az elektronikus beadófelület túlterhelését.

A határidő meghosszabbításról szóló és az egységes kérelmekhez kapcsolódó egyéb határidőket tartalmazó magyarországi szabályozás megjelenése a következő napokban várható.

Forrás: promenad / MVH

Kapcsolódó cikkek

Komoly tervek az új mezőhegyesi mintagazdaságnál

2016. november 23. 10:03
Hivatalosan is megalakult november 22-én mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság. Modernizálni kívánják a gépparkot, a tehenészetet, valamint jelentős ménesállományt alakítanának ki.

Heti 36 órában dolgozom munkaidőkeretben, hogyan írjam be a kivett szabi óraszámát?

2017. augusztus 09. 10:10
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy annak a munkavállalónak, aki heti 36 órás munkaviszonyban van bejelentve és munkaidő keretben van elszámolva a ledolgozott órája, ha elmegy (pl: 1 nap) szabadságra, akkor az adott napra 7,20 percet írok be a munkaidő keretben az helyes-e? A munka törvénykönyvében erre való utalást sehol sem találtam.