Már elérhető a KAP kalkulátor a 2023–2027-es támogatási időszakra

2022. december 05. 11:09
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara KAP kalkulátorával minden érdeklődő kiszámíthatja a termeléstől független támogatások, valamint a termeléshez kötött támogatások várható összegét.
Már elérhető a KAP kalkulátor a 2023–2027-es támogatási időszakra
Abban az esetben, ha a gazdálkodó megfelel a hazai jogszabályokban előírt feltételeknek, és a megszokott módon az egységes kérelemben benyújtja a támogatásigénylést, lehetősége nyílik a saját gazdaságára szabva megnézni, hogy az aktuális támogatási év szeptember 30-i HUF/EUR árfolyamon számolva – ez a 2022. évi támogatásokra vonatkozóan 422 Ft – milyen mértékű támogatásra számíthatnak a következő évben – értesült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közleményéből az Agro Napló.
 
Az alábbi támogatási összegekre terjed ki a kalkulátorral
 
 
történő számolás:
 
Alap jövedelemtámogatás
Fiatal gazda kiegészítő jövedelemtámogatás
Újraelosztó támogatás (ÚJ)
Agro-ökológiai program (ÚJ)
Valamint a már jól ismert növénytermesztési és állattenyésztési termeléshez kötött támogatások.
 
Fontos kiemelni, hogy az adatok tájékoztató jellegűek, becslésen alapulnak. A kifizetésre kerülő összeg több esetben függ a jogcímre bejelentett állatlétszámtól, területnagyságtól, valamint az aktuális támogatási év szeptember 30-i euro árfolyamtól.
 
forrás: agronaplo.hu

Kapcsolódó cikkek

Együttműködési megállapodást kötött az Agrármarketing Centrum és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség

2023. március 13. 10:00
A megállapodás értelmében - kihasználva az agrár- és élelmiszeripari, valamint a relációs partnerirodák szakmai információit  - az AMC számára a HEPA közös megjelenést biztosít a 2023-ban megrendezendő olyan szakmai eseményeken, mint a májusi milánói TUTTOFOOD Expo, a torontói SIAL Canada élelmiszeripari kiállítás, a bangkoki Thaifex Anuga Asia és a kairói Food Africa Expo.

Fellélegezhetnek a gazdák: meghosszabbították az ukrán gabona importkorlátozását

2023. június 06. 16:13
A bizottság engedett az öt uniós tagállam kérésének.
 
Az Európai Unió szeptember közepéig meghosszabbította az Ukrajnából származó gabonafélék – a búza, kukorica, repcemag és napraforgómag – behozatalára vonatkozó korlátozást – jelentette be az Európai Bizottság hétfő este.