Már elérhető a KAP kalkulátor a 2023–2027-es támogatási időszakra

2022. december 05. 11:09
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara KAP kalkulátorával minden érdeklődő kiszámíthatja a termeléstől független támogatások, valamint a termeléshez kötött támogatások várható összegét.
Már elérhető a KAP kalkulátor a 2023–2027-es támogatási időszakra
Abban az esetben, ha a gazdálkodó megfelel a hazai jogszabályokban előírt feltételeknek, és a megszokott módon az egységes kérelemben benyújtja a támogatásigénylést, lehetősége nyílik a saját gazdaságára szabva megnézni, hogy az aktuális támogatási év szeptember 30-i HUF/EUR árfolyamon számolva – ez a 2022. évi támogatásokra vonatkozóan 422 Ft – milyen mértékű támogatásra számíthatnak a következő évben – értesült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közleményéből az Agro Napló.
 
Az alábbi támogatási összegekre terjed ki a kalkulátorral
 
 
történő számolás:
 
Alap jövedelemtámogatás
Fiatal gazda kiegészítő jövedelemtámogatás
Újraelosztó támogatás (ÚJ)
Agro-ökológiai program (ÚJ)
Valamint a már jól ismert növénytermesztési és állattenyésztési termeléshez kötött támogatások.
 
Fontos kiemelni, hogy az adatok tájékoztató jellegűek, becslésen alapulnak. A kifizetésre kerülő összeg több esetben függ a jogcímre bejelentett állatlétszámtól, területnagyságtól, valamint az aktuális támogatási év szeptember 30-i euro árfolyamtól.
 
forrás: agronaplo.hu

Kapcsolódó cikkek

Indulnak az agrárpályázatok

2024. április 03. 14:12
Az idei, de a jövő év sikereit is meghatározzák a gazdálkodók és az agrárpiaci szereplők számára.

Ukrán gabonaexport - Uniós eszközök nélkül nem kezelhető a probléma

2023. április 25. 08:46
A héten felgyorsultak az események az Ukrajnából a szomszédos országokba exportált gabonával kapcsolatban. Hírek szerint a Mezőgazdasági és Halászati Tanács április 25-ei ülésére új javaslattal és az előzőnél nagyobb összegű kompenzációval készül a Bizottság. Nagy István agrárminiszter az előzményekről, az érintett országok közös fellépésének szükségességéről nyilatkozott a Magyar Mezőgazdaságnak.