Már lehet pályázni az idei OMÉK keretében átadásra kerülő díjakra

2023. július 28. 14:08
Idén is megrendezésre kerül 2023. október 20-22. között hazánk legnagyobb agrárgazdasági seregszemléje az OMÉK, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár, amelyen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) saját standdal jelenik meg.
 
Már lehet pályázni az idei OMÉK keretében átadásra kerülő díjakra
A NAK cikkéből az is kiderül, hogy a rendezvény keretében több, hagyományosan nagy múlttal rendelkező díj is odaítélésre kerül, melyekre pályázni az alábbi határidőkkel és feltételekkel van lehetőség:
 
2023. évi Hagyomány és Innováció Nagydíj az Agrárgazdaságban (HIDA)
 
A díjra azok pályázhatnak, akik hagyományos alapanyagból, innovatív megoldások alkalmazásával, a fenntarthatóság követelményeinek megfelelő élelmiszert állítanak elő. 
 
jelentkezési határidő: 2023. augusztus 25.
pályázat részletei: HIDA pályázati link: https://gi.kormany.hu/hida-palyazat
 
 
81. OMÉK Élelmiszeripari Innovációs Nagydíj
 
A pályázaton magyarországi gyártással rendelkező élelmiszeripari társas vállalkozások vehetnek részt olyan termékekkel, eljárással, csomagolási- vagy egyéb innovációval, amelyek az élelmiszer jellegét, előállítási technológiáját vagy csomagolását és értékesítését tekintve jelentős újdonságértékkel rendelkeznek.
 
jelentkezési határidő: 2023. szeptember 7.
pályázat részletei:
 
 
2023. évi OMÉK Mezőgazdasági Nagydíj – Fiatal Agrárszakember
 
A pályázati kiírás célja, a fenntarthatóságra és innovációkra nyitott fiatal agrárszakember munkájának az elismerése, aki aktívan keresi és igyekszik alkalmazni azokat az innovatív eljárásokat, amelyek a környezetvédelem, a körforgásos gazdaság, a vegyszercsökkentés, a biodiverzitás megőrzésére irányulnak.
 
jelentkezési határidő: 2023. szeptember 15.
pályázat részletei:
 
forrás: agrotrend.hu/NAK

Kapcsolódó cikkek

Így metsszen, aki nem tud metszeni!

2023. március 17. 12:43
A gyümölcsfák metszését mindig is övezte némi misztikum, ami nem csoda, hiszen fajonként, fajtánként, koronaformánként más módszereket kell követni - ha nagyon ragaszkodunk ezekhez. Akinek nincs ebben nagy gyakorlata, ha a metszés alapvető lényegét megérti, és néhány alapelvét betartja, már azzal is jót tesz a fáival.
 

Változik a föld elővásárlási joga

2023. december 11. 08:56
A földek vonatkozásában gyakorolható elővásárlási jognak a veszélyhelyzet ideje alatti különös szabályairól szóló rendelet módosította a helyi földművesek földszerzésére vonatkozó rendelkezéseket. Eszerint csak szántó, legelő (gyep), illetve rét művelési ágban nyilvántartott földrészlet vagy kizárólag ilyen, illetve ilyen mellett kivett művelési ágú alrészletet tartalmazó földrészlet megszerzése esetén nem gyakorolható az államot megillető elővásárlási jog.